Ardahan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Genel Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen ve SERKA'nın 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği "Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi" kapsamında önemli bir adım atıldı. Proje ile kentte arı ürünlerinin çeşitlendirilerek üretimi artırılması hedefleniyor.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Yeni Ambalajlar ve Üretim Kolaylığı Sağlanacak

Proje kapsamında, coğrafi işaretli Ardahan balının sadece 850 gramlık kavanozlar yerine, ülkenin her köşesinde kolayca ayırt edilebilecek özgün tasarımlı 2 ve 5 kilogramlık tenekeler de üretildi. Bu yeni ambalajlar, üreticilere teslim edildi.

Proje Hedefleri ve Açıklamalar Anlatıldı

: Ardahan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Genel Merkezi Müdürü Sinan Aydın, yeni teneke kutuların üreticilere özellikle nakliye ve kargo gönderimlerinde büyük kolaylık ve sağlamlık sağlayacağını belirtti. Aydın, "Teneke dolumlar, üreticilere özellikle nakliye ve kargo gönderimlerinde kolaylık ve sağlamlık sunacaktır. Ardahan coğrafi işaretli bal üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: İHA