Spor

Arjantin 2024 Copa America Şampiyonu: Messi Kariyerinde 45. Kez Kupa Sevincini Yaşadı

Arjantin, 2024 Copa America finalinde Kolombiya’yı uzatmalarda bulduğu golle 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Lionel Messi, bu zaferle birlikte kariyerinde 45. kupa sevincini yaşadı, futbol tarihinde en fazla kupa kazanan oyuncu unvanını pekiştirdi.

Abone Ol

Arjantin, 2024 Copa America finalinde Kolombiya’yı uzatmalarda bulduğu golle 1-0 mağlup ederek, üst üste ikinci, toplamda ise 16. kez şampiyonluk sevincini yaşadı. Bu zaferle birlikte Arjantinli süper yıldız Lionel Messi, kariyerindeki 45. kupa zaferine ulaştı.

Futbol tarihinde Arjantinli Messi’den daha fazla kupa kaldıran bir oyuncu bulunmazken, Brezilyalı Dani Alves 43 kupa ile Messi’nin en yakın takipçisi konumunda yer alıyor.

Lionel Messi’nin kupa koleksiyonunda kulüp takımlarıyla kazandığı 10 İspanya La Liga, 7 İspanya Kral Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 Fransa Ligue 1 ve 1’er Fransa Süper Kupası ile Leagues Cup olmak üzere toplamda 40 kupa bulunuyor. Ayrıca Arjantin milli takımı ile 1 U20 Dünya Kupası, 1 Olimpiyat Oyunları, 2 Copa America, 1 Conmebol - UEFA Şampiyonlar Kupası ve 1 Dünya Kupası zaferi yer alıyor.

Bu tarihi başarı, Messi’nin futbol kariyerindeki üstünlüğünü bir kez daha kanıtlarken, Arjantin de Copa America’daki hegemonyasını sürdürüyor. Arjantinli taraftarlar, bu zaferle birlikte büyük sevinç yaşarken, Messi’nin kariyerine yeni başarılar eklemeye devam etmesi bekleniyor.