Asayiş

Asansör boşluğuna düşerek ölmüştü... İhmal yüzünden hayatını kaybettiği iddia edildi!

Ankara Yenimahalle'de bir apartmanda yaşanan trajik olayda, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden Eren Duran’ın ağabeyi, olayın ihmalden kaynaklandığını belirterek apartman yönetimi ve asansör bakım firmasını suçladı.

Abone Ol

Olay, Barıştepe Mahallesi'nde 770’nci sokakta bulunan 13 katlı bir apartmanda meydana geldi. 21 yaşındaki Eren Duran, 11. katta asansörü çağırmak için düğmeye bastı ancak asansör gelmedi. Sinirlenen Duran, asansör kapısına tekme attı. Bu tekme sonucunda kapı açıldı ancak asansör kabini 3. katta arızalı bir şekilde duruyordu.

Asansörün geldiğini düşünen Duran, boşluğa adım atarak 3. kattaki asansör kabininin üstüne düştü. Olay yerine çağrılan itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, Eren Duran’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, itfaiyenin müdahalesiyle bulunduğu yerden çıkarılarak Adli Tıp Kurumuna götürüldü. İşlemlerinin ardından, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camii'nde cenaze namazı kılınarak defnedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Bakım ve Kontrol Eksikliği Var"

Eren Duran’ın ağabeyi Ömer Duran, olayın ardından yaptığı açıklamada, kardeşinin ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürdü. Ömer Duran, "Kardeşim on birinci kattan birinci kata düştü. Asansörün defalarca arızalanmasına rağmen hiçbir bakım ve kontrol yapılmamış. Sorumluların peşindeyiz, şikayetçiyiz. Bu olaydan önce de defalarca aynı sorun yaşandı, bina sakinleri de şikayetçiydi ama hiçbir önlem alınmadı. Bir asansör kapısı basit bir darbeyle kırılıyorsa burada büyük bir güvenlik sorunu vardır. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Eren, 21 yaşındaydı ve maalesef biraz küs ayrıldı aramızdan. Allah rahmet eylesin" dedi.

Apartman Yönetimi ve Asansör Firmasına Tepki

Ömer Duran, apartman yönetimi ve asansör bakım firmasına tepki göstererek, asansörün mavi etiket almasına rağmen sürekli arızalandığını ve bu durumun tüm bina sakinleri için tehlike oluşturduğunu belirtti. Duran, "Hiç kimseye zarar gelmesin diye sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu konuda yetkililerin ve sorumluların gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz" diye konuştu.