Ankaranet haber.com'da yayınlanan habere göre, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan öğrencilerin ASBÜ’yü neden tercih etmeleri gerektiğini açıkladı.

Sosyokent ile Öğrenciler ve Akademisyenler İçin Yenilikçi Fırsatlar

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin son günlerine yaklaşırken, ASBÜ'nün sunduğu fırsatları vurguladı. Arıcan, "Sosyokent, Türkiye'de ilk kez ASBÜ tarafından kuruldu. Bu merkezde öğrencilerimiz, yenilikçi fikirlerini geliştirme ve uygulama şansı buluyor. Sosyokent içinde yer alan firmalar, öğrencilere staj yapma fırsatı sunuyor ve aynı zamanda hem öğrenciler hem de akademisyenler, girişimci projelerini bir ar-ge çalışmasına dönüştürebiliyor" dedi.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

Sosyokent'in, bilimle ve akademiyle ilişkili ARGE çalışmaları yürüten firmaları barındırdığını belirten Prof. Dr. Arıcan, "Bu firmalar topluma ve insana yönelik etkilerini önemseyen yapılar. Öğrencilerimiz bu firmalarda staj yaparak eğitimlerini gerçek dünya uygulamalarıyla pekiştirme imkanı buluyor. Sosyokentimiz, gelişen kreatif endüstrilerle uyumlu olarak yenilikçi perspektifleri desteklemeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kreatif Endüstrilerin Geleceği ve Sosyokent'in Rolü

Rektör Arıcan, ülkemizin geleceğinin kreatif endüstrilerde yattığını düşündüğünü ifade etti. Sosyal bilimler, yazarlık, sinema, tiyatro, hikaye, roman ve kültür sanat alanlarında girişimci ve kreatif fikirlerin önemini vurgulayan Arıcan, "Sosyokent modelimizi, bu kreatif endüstrilere yönelik geliştirmeye çalışıyoruz. İki yıl önce başlattığımız bu modelin eğitimlerine Azerbaycan'ın Bakü şehrinde TİKA desteğiyle başladık. Sosyokent modelimizin eğitimleri, uluslararası alanda da etkisini göstermeye devam ediyor" dedi.

Muhabir: Cansel Yıldız