Narin’in adı Mamak’ta yaşatılacak Narin’in adı Mamak’ta yaşatılacak

Bakan Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ara zammıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı ve işçi ile işverenleri yakından ilgilendiren bu konuya ışık tuttu. Asgari ücretin hükümet tarafından belirlenmediğini vurgulayan Bakan Işıkhan, bu kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından alındığını belirtti. Bakanlık olarak, işçi ve işveren arasında müzakerelerin sağlanmasını destekleyen bir rol üstlendiklerini ifade etti. Ayrıca, Temmuz ayında artış yapılacak mı sorusuna ise dikkate alınarak Ocak ayında artış yapıldığını, ekonominin dengeye oturtulması gerektiğini ve kalıcı refah artışının hedeflendiğini belirtti.

Buna ek olarak, asgari ücretlilere bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği sorusu da gündeme geldi. Ancak, asgari ücretlilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılmayacağı açıklandı.

2024 yılı için asgari ücretin net ve brüt tutarları da belirlendi. Brüt asgari ücret 20,002.50 TL olarak belirlenirken, SGK primi yüzde 14 oranında, işsizlik sigortası primi ise yüzde 1 oranında kesinti yapıldı. Bu kesintiler sonucunda net asgari ücret 17,002.12 TL olarak hesaplandı.

Muhabir: Haber Bülteni