Ekonomi

Asgari ücretliye bir kötü haber daha: Net tavır konuldu!

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekliyor. Konuya dair konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise konuya dair bilgi verdi.

Abone Ol

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında olası bir ara zammı büyük bir merakla bekliyor. Yılın dördüncü ayında asgari ücretin açlık sınırının altında kalması, çalışanların ekonomik sıkıntılarını daha da derinleştirdi. Türk-İş raporuna göre, Nisan ayında açıklanan açlık sınırı 17.725 TL iken, Mayıs ayında bu rakam 18.969 TL'ye yükseldi.

Enflasyon da Mayıs ayında zirve yaptı. TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Bu artış, asgari ücretli çalışanların alım gücünü ciddi şekilde zayıflattı.

AK Parti'den "Çalışma Yok" Mesajı

Yurttaşlar, gözlerini olası bir zamma çevirirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, canlı yayında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dağ, şu anda asgari ücretle ilgili bir çalışma olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim"