Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi, çalışanlarının sağlığını korumak ve iş güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. ASO 2. ve 3. Organize Sanayi Bölge Müdürü Ayhan Özer ve Kalite ve İş Güvenliği Yöneticisi Meltem Atagün, Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 100. Yıl Sağlıklı Hayat Merkezi'ni ziyaret ederek, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yapılacak kanser taraması, sigara bırakma gibi hizmetlerin detaylarını görüştü.

Ziyaret sırasında, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki iş birliğinin detayları ele alındı. Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışanların sağlık taramaları ve sigara bırakma programları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Ziyarette, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında sunulacak hizmetlerin içeriği ve etkinliği hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Bu hizmetler, özellikle kanser taraması ve sigara bırakma programları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Kanser taramaları, erken teşhis ve tedavi imkanı sağlayarak çalışanların sağlık durumlarını koruma amacı taşırken, sigara bırakma programları ise çalışanların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefleniyor.

ASO 2. ve 3. Organize Sanayi Bölge Müdürü Ayhan Özer, yapılan ziyaret ve görüşmelerle ilgili olarak çalışan sağlığına verdikleri önemi vurguladı. Özer, "Çalışanlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Yapılacak olan taramalar, sadece çalışan sağlığı açısından değil, aynı zamanda iş verimliliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Erken teşhis edilen vakalar, hem iş sağlığı hem de genel sağlık açısından kritik öneme sahiptir. Ayrıca sigara bıraktırma çalışmaları ile çalışanlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini hedefliyoruz" dedi.

Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

Kalite ve İş Güvenliği Yöneticisi Meltem Atagün ise, gerçekleştirilen ziyaretin iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Sağlık müdürlüğü ile yapılan iş birliği sayesinde, çalışanlarımızın sağlık taramaları ve sigara bırakma programlarına erişimlerini kolaylaştırıyoruz. Bu tür sağlık hizmetlerinin etkinliği ve sürekliliği, iş yerinde daha sağlıklı bir ortam yaratmamıza yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Burcu Çayan