Dursun ERKILIÇ

“Avrupa Yeşil Mutabakatı”, gerekleri yerine getirilmezse ağır mali, ekonomik sonuçları olacak müeyyideleri de içeren bir belgedir. Bu belge, Avrupa Birliği'nin gelecek dönem sanayi politikasının ve ekonomik büyüme stratejisinin çerçevesini çizen yeni yol haritasıdır. “Üretim, tüketim, yaşama ve çalışma biçimlerinde kaynak verimliliği ve sera gazı emisyonlarını azaltma odağında dönüşümü” hedeflemektedir.

Böylesine hayati öneme sahip olan bu konuda Ankara Sanayi Odası, sanayide yeşil dönüşüm için TÜBİTAK ile çözüm ortaklığı yapıyor. ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Yeşil dönüşümde çözüm ortağı olarak KOBİ’lerimizin yanındayız” diyerek sanayiciye sahip çıkıyor.

ASO VE TÜBİTAK’IN KATKILARI…

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, TÜBİTAK, “1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı” için Çözüm Ortağı seçilen ASO, KOBİ'lere yeşil dönüşüme uyum süreci analizi, mevcut problemlerin tespiti ve çözüm yaklaşımlarını içeren danışmanlık desteği sağlayacak.

Söz konusu iş birliği ile ASO, yeşil dönüşüm sürecinde TÜBİTAK’ın “Çözüm Ortağı” olarak KOBİ’lerin teknik destek ve danışmanlık ihtiyacını karşılayacak.

Bu hizmetin önemli bir özelliği de KOBİ’lerin alacağı hizmetin maliyetinin yüzde 90’ının TÜBİTAK tarafından karşılanacak olmasıdır.

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

İhracatçı ve rekabetçi sanayinin gelişimi için yeşil dönüşümün önemine dikkat çeken ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Çözüm ortağı olarak firmalarımızın yanında olacağız” dedi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, bu projelerle KOBİ’lerin TÜBİTAK ve KOSGEB’den yüksek miktarda finansman desteği alacağını söyledi.

KOSGEB’İN PARASI VAR GELİN ALIN!

Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve TÜBİTAK koordinasyonunda Dünya Bankası’nın destekleriyle hayata geçirilen 450 milyon dolar bütçeli “Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” bilgilendirme toplantısında konuşan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “Yaşadığımız dünyaya uyumlu yaşarken, ekonomik anlamda gücümüzü artıracak yatırımları destekliyoruz. Paramız var, gelin alın, bunu kullanın” dedi.

Muhabir: Dursun Erkılıç