ATA AÖF, yaz okulu ve mezuniyet için üç ders sınavı ile ilgili ayrıntıları duyurdu. Yaz okulu ders kayıtları 15 Temmuz 2024 ile 21 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Yaz okulu dersleri 22 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 23 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Yaz okulu ve mezuniyet üç ders sınavı ise 24 Ağustos 2024 tarihinde 81 ilde aynı anda ve yüz yüze yapılacak.

YAZ OKULU BİLGİLENDİRMESİ

ATA AÖF'den yapılan açıklamada, yaz okulu derslerinde 15 Temmuz - 21 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında öğrenim görmüştür. Yaz okulu ücreti programı için 1.750 TL olarak belirlendi. Yazma okuluna kayıt yaptıran listeleri, herhangi bir miktardaki malzeme ücreti doldurulmayacak. Öğrenciler yaz okulunda en fazla toplam beş ders alabilecek. Bu derslerin OBS sistemi 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren tanımlanacak.

MEZUNİYET ÜÇ DERS SINAVI DETAYLARI

Mezuniyet üç ders sınavı için herhangi bir kayıt gerekmiyor. Mezuniyet üç ders sınavı, 24 Ağustos 2024 tarihinde 81 ilde aynı anda ve yüz yüze yapılacak. Bu sınava, mezuniyet için en fazla üç ders alınmış ve bu derslere 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında aktarımla aktarılabilecek olan belgeye katılabilecek.

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

SINAV MERKEZİ TERCİHLERİ

Azerbaycan Bakü'de yaz okulu ve bitirme üç ders sınavı yapılmayacak. Türkiye'deki mevcut sınav merkezlerinde tercih yapmaları gerekiyor. Tercih yapmayan sınav merkezi Erzurum olarak belirlenecek. İl sınav tercihleri ​​15 Temmuz - 21 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında yapılacak. Sınava giriş belgeleri sınav süreçlerinde en geç beş gün önce yayınlanacak.

BU HUSUSLARA DİKKAT!

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre;

  • Bir öğrenci hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Mezuniyet üç ders sınavı hakkı olan bir öğrenci, yaz okuluna kayıt yaptırması durumunda üç ders sınavına katılamayacaktır.
  • Müfredat programlarında yer alan uygulama dersleri, sadece güz ya da bahar yarıyılı içerisinde kayıt ve ara sınav (vize) notu alınmış ancak bu dersten başarılı olunmuş ise yaz okulunda alınmış. Yarıyıl içerisinde hiç alınmamış olan uygulama dersleri yaz okulunda alınamaz.
  • Fakültenin lisans programlarının 1. ve 2. sınıfa kayıtlı olan belgeli, üstten ders alabilirse dönem geldiğinde (2024-2025 eğitim öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında) üstten ders almak için bu yarıyıllarda ya ders alamayacaklar ya da kalan derslerini alabileceklerdir. Örneğin, İşletme 6. yarıyılından beş ders alan 2. sınıf öğrencisi, 2024-2025 bahar yarıyılında sadece bir ders alabilecektir. 8. yarıyıldan ders alamayacaktır.
Muhabir: Haber Bülteni