Yücel Bulut, son araştırmalara göre Mustafa Kemal Atatürk’ün köklerinin Reşadiye'nin Kızılcaören köyünde olduğunu belirtti. Bu coğrafyanın kardeşlik, hoşgörü ve barışın simgesi olduğunu vurgulayan Bulut, Atatürk’ün köklerinin bu topraklarda olduğuna dair güçlü verilerin bulunduğunu ve bunun bir gün ispatlanmasını umduklarını söyledi.

Atatürk'ün kökeni Neresi?

Son olarak Yücel Bulut, Atatürk’ün köklerinin Tokat’ta olduğuna dair güçlü bir veriyle bu iddialarını kanıtlamayı umduklarını belirtti. Atatürk’ün sadece bir memlekete ait olmadığını, tüm Türkiye'nin ortak değeri olduğunu vurgulayan Bulut, bu gururu yaşamanın önemine vurgu yaptı ve şöyle dedi:

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

"Elbette ki Atatürk sadece bir memlekete ait kabul edilemez. Atatürk bu milletin en önemli değeridir. Atatürk Türkiye'dir. Atatürk Türk milletine aittir. Ama onunla aynı köklerden gelmenin gurur ve iftiharını yaşamak gayretiyle de bunun bir gün tüm yönleriyle ispat edilebilmesi için de yoğun gayret gösteriyoruz. Dileriz ki günün birinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yani bizim ulusumuzun, milletimizin kurtarıcısı olan o büyük kahramanın köklerinin buradan olduğuna ilişkin güçlü bir veriyle bu haykırışımızı gerçekleştirebiliriz."

Atatürk'ün Soyu Nereye Dayanıyor?

Tokat Milletvekili Bulut, Atatürk'ün soyunun Tokat'a dayandığını düşündüklerini söyledi ve şu ifadeleri aktardı:

"Onlarca kahramanımız var ama hepsinden önemlisi de başka bir iddiamız var. Biz Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün köklerinin de bu coğrafyada, Tokat’ta olduğuna inanıyoruz. Son araştırmalarda ağırlıklı bir şekilde buna işaret ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ü, o büyük kurucunun soyunun ve köklerinin burada Reşadiye'nin Kızılcaören köyünde ve o havzadan geldiğini gösteriyor. Dolayısıyla inşallah bir gün bunun ete kemiğe bürünmüş bir şekilde ispatını da istiyoruz."
Muhabir: Haber Bülteni