23 Ağustos 1925 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şapka devrimini halka tanıtmak üzere çıktığı geziler sırasında Kalecik’e de uğramış ve burada şapkayı ilk kez tanıtmıştır. Bu nedenle Atatürk'ün şapka ile ilk kez göründüğü yer Kalecik’tir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şapka ve kıyafet devrimini tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği yurt gezisinin ilk durağı olan Kalecik'in bu tarihi ziyareti, Kalecik Belediyesi ve Kalecik Kültür Derneği tarafından düzenlenen törenle anıldı. 

Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!


Kalecik Belediyesi ve Kalecik Kültür Derneği Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kalecik’e gelişinin 99. Yıldönümünde anma programı düzenledi. 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 10:00'da düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Bando Takımı Eşliğinde Atatürk Evi'ne Kortej Yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüşünün ardından Kalecik Kültür Derneği Başkanı Utku Hatipoğlu, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç ve Kalecik Kaymakamı Ubut Emre Koyuncu günün anlam ve önemi üzerine Konuşma yaptı. Konuşmaların sonrasında Ankara Kulübü Derneği Seymenleri gösterileriyle etkinliğe renk kattı. Şapka dağıtımının ardından anma töreni sona erdi. 
 
Anma töreni sonrasında Kalecik Belediyesi resmi sosyal medya hesabından, "Belediye Başkanımız Satılmış Karakoç, 23 Ağustos Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kalecik’e gelişi münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." paylaşımı yapıldı.

Muhabir: Cansel Yıldız