Asayiş

ATM'de tomarla para bulan inşaat işçisinden örnek davranış

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bir fabrika işçisi olan Sami Erdem, Atatürk Caddesi’nde bulunan bir bankanın ATM’sinde yüklü miktarda para buldu. Tek çocuk babası olan Erdem, gösterdiği dürüstlükle çevresindekilerin takdirini kazandı. Bulduğu parayı polis ekiplerine teslim eden Erdem'in bu davranışı, “İnsanlık ölmemiş” dedirtti.

Abone Ol

Çerkezköy’de bir fabrikada çalışan Sami Erdem, iş çıkışı para çekmek için Atatürk Caddesi üzerindeki bir ATM’ye gitti. Ekranda "Paranızı alınız" yazısını fark eden Erdem, para haznesinde yüklü miktarda para olduğunu gördü. Önce şaşkınlık yaşayan Erdem, paranın sahibi gelir düşüncesiyle bir süre ATM önünde bekledi. Ancak, kimse gelmeyince parayı polise teslim etme kararı aldı.

Polis Ekipleri Harekete Geçti

Sami Erdem’in polise haber vermesiyle birlikte olay yerine gelen Gazi Polis Merkezi ekipleri, Erdem ile birlikte ATM’de bulunan parayı tutanak karşılığında teslim aldı. Polis, bankamatikte yapılan işlem kayıtlarını inceleyerek paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı. Sami Erdem'in bu örnek davranışı, polis ekipleri ve çevredekiler tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

“Bu Para Belki İhtiyacı Olan Birinindir”

Bulduğu parayı polise teslim eden Sami Erdem, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

“Parayı saydıktan sonra bir süre bankamatik önünde bekledim. Gelen giden olmadıktan sonra bu para ihtiyacı olan birinin olabilir diye düşündüm ve polisi arayıp durumu anlattım,”