Ekonomi

ATO Başkanı Gürsel Baran ülke ekonomisini değerlendirdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Ekonomide kalıcı bir durgunluk veya daralma beklemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Abone Ol

30 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen Ankara Ticaret Odası (ATO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ATO Meclis ve Komite Üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında bilgi verirken, güncel ekonomik gelişmeleri de ele aldı. Ayrıca Baran, ATO üyelerinin karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm önerilerini de dile getirdi.

"Ekonomik Performans Tartışmalarında Karamsarlık Hakim"

Baran, Türkiye ekonomisinin gelecekteki performansı üzerine yapılan tartışmalara değinerek, son dönemde durgunluk ve daralma gibi kavramların sıkça gündeme getirildiğini ifade etti. Baran, "Ekonomimiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüme kaydetti ve 15 çeyrektir büyümeye devam ediyoruz. Resesyon konuşmak için ekonominin arka arkaya iki çeyrekte daralması gerekir. Bu yılın ikinci çeyreğinde düşük bir büyüme beklenmesine rağmen, kalıcı bir durgunluk ya da daralma öngörmüyoruz" dedi.

"Tasarruf ve İş Birliği Şart"

Baran, mevcut enflasyon oranlarının yüksek olduğunu ve faizlerde keskin bir düşüş beklemediklerini belirtti. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini hatırlatarak, “Merkez Bankamız, enflasyonun 2026 yılı sonunda tek haneye ineceğini öngörüyor ve bu hedefe ulaşmak için sıkı para politikasından taviz verilmeyeceği açıkça görülüyor. Ticaret hayatında öz kaynaklara yönelmeliyiz ve makul borçlanmalara dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda iş birliği ve tasarrufa odaklanarak zorlukları birlikte aşmalıyız" şeklinde konuştu.

Ankara Ticaret Odası’nın Çalışmaları

Baran, konuşmasının devamında ATO’nun gerçekleştirdiği çalışmalara da değindi. ATO’nun üyelerine yönelik destekleyici faaliyetlerinin süreceğini belirten Baran, ekonomide güven ve dayanışmanın önemini vurguladı.