TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

ATO'nun yazılı açıklamasına göre, 30 No’lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi tarafından düzenlenen istişare toplantısı, Oda Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Başkanı Ali İhsan Güçlü ile sektör temsilcilerinin katılımıyla ATO Duatepe Salonu’nda gerçekleştirildi.

Geniş Kapsamlı Sektör ve Üretim Alanları

Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, doğal taş, mermer ve hazır beton sektörünün inşaat, kaplama, heykelcilik, porselen, cam ve optik sanayi gibi birçok alanda kullanıldığını vurguladı. Sektörün hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik önemli üretim gerçekleştirdiğini ifade eden Baran, sektördeki gelişmelerin ATO tarafından yakından takip edildiğini belirtti.

Baran, sektörün maliyet artışları, enflasyon muhasebesi ve maden işletme ruhsatları gibi birçok gündem maddesi ile uğraştığını, bunların yanı sıra nitelikli iş gücü ve usta öğretici eksikliğinin de önemli bir sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

Eleman Eksikliği Sektörü Zorluyor

Sektörde yaşanan eleman sıkıntısına değinen Baran, nitelikli iş gücünün sektöre kazandırılmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu söyledi. Baran, "Nitelikli iş gücü, katma değer sağlayarak sektöre ivme kazandırır." ifadesini kullandı.

Sektör Temsilcileri Sorunları Görünür Kılmaya Çalışıyor

Komite Başkanı Ali İhsan Güçlü ise sektörde yaşanan sorunları görünür kılmak amacıyla düzenli toplantılar yaptıklarını belirtti. Güçlü, "Sektör olarak yaşadığımız sorunları bir rapor haline getirerek yetkili mercilere ileteceğiz. İş dünyası olarak bize düşen, sorunlarımızı ülke gündeminden düşürmeyerek diri tutmak." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı