ODTÜ TEKNOKENT’te yerleşik bir Ar-Ge firması olan DamaSistem; Avrupa Birliği Erasmus+ programı tarafından finanse edilen EUPlay projesinin ortağı olarak Eğitim 4.0 gereklerini karşılayan eğitim araçları geliştirilmesinde rol alıyor.

EUPlay projesi eğitimcilerin öğrencileri çekebilecekleri, onlara ulaşabilecekleri ve Avrupa Birliği bağlamı ve değerleri hakkında farkındalık yaratmaları için öğrencilere yardımcı olabilecekleri ve ayrıca kültürel kimliklerini ve kültürel farkındalıklarını teşvik edebilecekleri yeni dijital araçlar geliştirmeyi amaçlayan yenilikçi bir proje.

Ayrıca eğitimcilere, öğrencileri dijital sistemlerin tüm endüstrilerde yaygın olduğu bir dünyaya hazırlamanın önemi konusundaki anlayışlarını geliştirecekleri bir ortam sağlıyor. Bu dijital araçların, genç Avrupalıların, Avrupa çapında bir değişim ve artan gerilim döneminde AB hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için ilgi çekici bir platform sağlıyor.

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

PROJENİN ÇIKTILARI

Söz konusu projenin 4 ana çıktısı ise şöyle:

Öğretmenlere Eğitim 4.0'ın ne olduğunu, Endüstri 4.0 ile nasıl bağlantılı olduğunu ve öğretme ve öğrenme yöntemlerini gelecekte ihtiyaç duyulan becerilerle uyumlu hale getirmenin önemini anlamaları için bir çerçeve sağlamayı amaçlayan Öğretmen Eğitimi 4.0 Kılavuzu.

AB'nin ne olduğunu, ne yaptığını, AB değerlerini ve AB'nin oluşumunun arkasındaki itici güç olan önemli liderlerin biyografilerini açıklayan Avrupa Birliği Tarihini sunacak olan EUPlay dijital interaktif kitabı.

Öğrencilerin Avrupa'nın kültürel mirasını keşfetmelerine ve bunlarla ilgilenmelerine yardımcı olacak ve ortak bir Avrupa alanına ait olma duygusunu pekiştirecek olan EUPlay Hazine Avı Dijital Oyunu.

Tüm proje sonuçlarını barındıracak olan EUPlay e-öğrenme platformu. Hem öğretmenler hem de öğrenciler için değerli bir kaynak olacak. Proje tamamlandıktan sonra oluşturulan daha fazla malzeme ile platformu zenginleştirme imkanı açılacak.

Proje takvimine uygun bir şekilde devam ediyor

Muhabir: Bünyamin Altıntaş