Kentsel Hareketlilik İçin Bir Adım Daha!

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve kentsel hareketliliğin dünya çapındaki marka projesi olan Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl 22 Eylül Pazar günü Üsküdar Meydanı'ndaki İBB Konser Alanı’nda kapanış töreni ile sona erecek. Sürdürülebilir ulaşıma yönelik tedbirlerin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası'nın 2024 teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak belirlendi. Kapanış töreni, saat 14.00'te AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sn. Jürgis VILČINSKAS ve Türkiye Belediyeler Birliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU'nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

İBB Bandosu’nun eşlik edeceği yürüyüş ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bu kapanış töreninde, siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Etkinlik kapsamında “Hareket Özgürlüktür Vapuru”nda düzenlenen söyleşilerde, kamusal alanlar ve çevre dostu ulaşım üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

AB Türkiye Delegasyonu etkinlik hakkında resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine katılmak üzere istanbul'dayız! #AvrupaHareketlilikHaftası kapsamında “Hareket Özgürlüktür Vapuru”nda bir araya geldik ve düzenlediğimiz söyleşilerde paylaştığımız kamusal alanlar ve çevre dostu ulaşım üzerine sohbet ettik." ifadelerini kulandı.

Muhabir: Cansel Yıldız