Vatan Partisi'nin Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat Emre Aykın, gözaltına alındı.

Gözaltı sonrası Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özgür Bursalı, gözaltı işleminin hukuksuz olduğunu belirterek şu açıklamara yer verdi:
“Muğla İl Başkanımız ve MKK Üyemiz, Muğla'nın önde gelen Avukatlarından Sn.Emre Aykın, evinde ve bürosunda hukuksuz bir şekilde aramayla ve eşi görülmemiş bir şekilde, kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır.
İşin başındaki Savcı Mehmet Şirin Keleş, daha önce Av. Emre Aykın tarafından, usulsüz işlemleri nedeniyle HSK'ya şikayet edilmiştir ve soruşturma geçirmiştir. Cumhuriyet Savcısı kişisel husumetle, keyfi ve hukuksuz uygulamalarda bulunamaz. Vatan Partisi İl Başkanına yapılanlar bir Savcı işlemi olamaz. Ayrıca bir avukata nasıl muamele edilebileceği özel düzenlemelerle belirlenmiştir.
Muğla İl Başkanımızın kılına dokunamazsınız. Millî devletin kalesi Vatan Partisi'ni özel olarak hedef alan savcıları tarihten bugüne çok iyi tanıyoruz. İlgili savcı hakkında HSK'ye şikayet dilekçemizi verdik. Gereken hızla yapılmalıdır. Adalet Bakanlığı, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Barosu'nu da göreve çağırıyoruz. Bu hukuk rezaleti derhal sonlandırılmalıdır.”

AVUKAT EMRE AYKIN KİMDİR?

22 Nisan 1983 tarihinde Ankara'da doğan Emre Aykın, ailesiyle birlikte 1985 yılında Muğla'ya taşındı. Annesi, Muğla Barosu'nun emektar avukatlarından ve İnsan Hakları Derneği Kurucu Başkanı Sabahat Aykın; babası ise inşaat mühendisi Murat Vehbi Aykın'dır.

Eğitim hayatına Muğla'da başlayan Aykın, Kocamustafendi İlköğretim Okulu ve Muğla Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk eğitimini tamamladı. Ayrıca, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Üniversite yıllarında Marmara Üniversitesi Drama Kulübü, Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü Öncü Gençlik gibi çeşitli örgütlenmelerde aktif rol aldı.

AVUKAT EMRE AYKIN BULUNDUĞU GÖREVLER

2009 yılında Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu üyesi olarak görev alan Emre Aykın, 2012 yılından bu yana Vatan Partisi Muğla İl Yönetim Kurulu üyesidir.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

13 yıldır serbest avukatlık yapan Aykın, Marmaris ve Bodrum'da NATO askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayları gibi birçok toplumsal eyleme konu davalarda gönüllü savunmanlık yaptı. Ayrıca, birçok büyükşehir belediyesinin imar ve ulaşım konularındaki haksız tasarruflarına karşı açtığı davalarda önemli başarılar elde etti.

Sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Emre Aykın, Muğla Sanatseverler Derneği ve Muğla Güvenlik Hizmetlerini Güçlendirme Derneği üyesidir. 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen "İktidar İçin Atılım Toplantısı"nda oybirliği ile Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı görevine seçildi ve 2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde partisinin Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu. Ayrıca, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesidir.

Muhabir: Haber Bülteni