Spor

Avusturya-Türkiye maçı öncesi Leipzig'de hava durumu nasıl olacak? Maç öncesi son durum...

A Millî Takımımız, 2 Temmuz 2024 Salı günü TSİ 22.00'de Avusturya ile Leipzig Stadyumu'nda EURO 2024 Son 16 Turu'nda karşılaşacak. Maç öncesi hava durumu merak konusu. Peki, Avusturya-Türkiye maçı sırasında Leipzig'de yağmur bekleniyor mu?

Abone Ol

EURO 2024'te F Grubu'nda mücadele eden Türkiye, gruptan ikinci sırada çıkarak Son 16 Turu'na yükseldi. Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle Çekya'yı mağlup eden A Millî Takımımız, şimdi Avusturya karşısında çeyrek finale yükselme hedefinde. Maç öncesi hava durumu merak ediliyor; Leipzig'de maç saatinde yağmur ihtimali var mı?

İKİ TAKIMIN DURUMU NE?

Türkiye, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada grubunu Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak Son 16 Turu'na yükseldi. Maç TSİ 22.00'de Leipzig Stadyumu'nda oynanacak. Ay-yıldızlı ekip, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşarak 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile üst tura çıktı. Avusturya ise D Grubu'nda Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ederek 6 puanla lider olarak tur atladı.

Bu turu geçen takım, Hollanda-Romanya maçının galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek finalde karşılaşacak. Maçın hakemi Portekizli Artur Soares Dias olacak. Yardımcıları Paulo Soares ve Pedro Ribeiro, dördüncü hakem ise Ukrayna'dan Mykola Balakin olacak. VAR görevini Tiago Martins üstlenecek.

HAKAN ÇALHANOĞLU VE SAMET AKAYDIN YOK

A Millî Takım'da kart cezalısı olan kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın bu maçta forma giyemeyecek. Cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahada olacak. Avusturya'da ise Hollanda maçında cezalı duruma düşen Patrick Wimmer, Türkiye'ye karşı oynayamayacak.

18. KEZ KARŞILAŞILACAK

Türkiye, Avusturya ile tarihinde 18. kez karşılaşacak. İki ülke arasındaki maçlarda Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, bir maç berabere bitti. Son karşılaşma 26 Mart'ta Viyana'da oynandı ve Avusturya, Türkiye'yi 6-1 mağlup etti.

HAVA DURUMU NASIL?

Hava durumu açısından, Avusturya-Türkiye maçının oynanmasına engel teşkil edecek bir durum beklenmiyor. Maç saatinde Leipzig'de yağış olasılığı düşük görünüyor.