Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın önceki gün Beykoz Kavacık Mahallesi’nde önceki gece saatlerinde yorumcu arkadaşı Berkay Tokgöz ile gerçekleştirdiği programın ardından dışarı çıktığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Sağ ayak bileğinden vurulan Akın saldırısı sonrası sosyal medya hesabından “Program çıkışı ayaklarıma sıktılar son sözümüz Fenerbahçe" paylaşımı yaptı.

Saldırı sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Akın'ı hastanede ziyaret ederken Fenerbahçe Kulübü de “geçmiş olsun” mesajı yayımlayarak saldırıyı kınadı.

ALİ KOÇ İÇİN AĞIR ELEŞTİRİLERDE BULUNMUŞTU

Sports Digitale'de yorumculuk yapan ve Ali Koç karşıtı yorumları ile dikkat çeken Serhat Akın, Fenerbahçe- Galatasaray maçı sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a ağır eleştirilerde bulunduğu konuşması saldırı sonrası sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Akın,Galatasaray'ın Fenerbahçe’yi yendiği 3-1'lik maçın ardından Ali Koç’u hedef alan ağır eleştirilerde bulunmuş ve istifa çağrısı yapmıştı.

İşte Serhat Akın’ın gündem olan o açıklamaları:

Kimse Ali Koç’a dokunamıyor. Fenerliyim diye dolaşan, daha önce aday olmaya çalışan, yalandan aday olmaya çalışan herkes Ali Koç’la menfaat için Fenerbahçe’yi sattı. İsimlerinin hepsi bende var. Çıksınlar karşıma yalan desinler. Hepsi Ali Koç’tan korktuğu için, sponsorluktan korktuğu için…
Taraftarı 6 sene susturursan, bu hale gelirsin. Bu adama neden 'İstifa' diye bağırmıyorlar? Satılmış köpeklere ayrı geleceğim! Ali Koç’un suratına söylüyorum, 'Topunuz gelin, bir fazlası.' Bu iş, tehditle olmaz. Satın alamadıklarını tehdit ediyor. Az kaldı Başkan, senin süren doldu!
Ben buradan Ali Koç’a bir mesaj göndermek istiyorum. O beni tam tanıyamamış kendimi tanıtayım.
Birazcık yüreği varsa beni telefonla arasın bana desin “orayı bırak, ben saniyesine bırakırım. Kimsenin ekmek parasıyla oynamam. Sponsorlukla filan insanları tehdit etmesin.
Fenerbahçe yönetimi görevi bırakmıyorsa asıl Fenerbahçe düşmanı onlardır. Şu saatten sonra bile koltuk sevdalarını bırakmıyorlarsa diyecek söz yok.
BAL Ligi’nde bile 6 sene şampiyon olamayan bir yönetimin devam ettiği bir tane camia söyleyin bana.
Laf bile söyleyemiyorsun. Adam tutuyorlar sosyal medyada, tasma takıp sağa sola havlayacağına benim için havlasın.
Ne dedi seneye Türkiye Kupası’nda yokuz, oynayacak mı evet. O zaman neden istifa etmiyor. Niye kimse bu adamı istifaya çağırmıyor. Allah mı bu ya!
Beyni çalışmayan adamları almışlar yanlarına köpek olarak.
6 senedir başarı yok, 'Ali Koç istifa' diye niye bağırmıyorlar?
Lig an itibarıyla koptu. Bundan sonra Galatasaray takılmaz ama Fenerbahçe takılır. 43 yaşındayım, 5 sene Fenerbahçe’de top oynadım. İlk defa Fenerbahçe ile Galatasaray arasında rekabetin bittiğini yaşıyorum.
Ali Koç hakem dedi, federasyon dedi. Penaltı, penaltı değil ya. Ne anlatıyorsun? Galatasaray bugün Fenerbahçe'yi yenmedi, ezdi. Senin dünyaca ünlü hocan bugün ezildi.
Ali Koç ve Acun Ilıcalı'ya sesleniyorum. Paranızla kimseyi satın alamazsınız. Arabalar, evler, yatlar alırsınız ama karakteri alamazsınız. 6 senedir başarısız olan adamı gönderemiyoruz.

Serhat Akın yaptığı bu sert eleştiriler sonrası sosyal medyada tehdit dolu mesajlar aldığını ve hedef gösterildiğini belirtmişti.

Muhabir: Haber Bülteni