30 yıl sonra CHP’li belediye başkanı seçilen Ankara’nın Şereflikoçhisar İlçesi’nde “FETÖ” tartışması gündeme damgasını vurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde belediye yönetimine yönelik FETÖ suçlaması yaptıktan sonra partisinden istifa eden, eski ilçe yönetim kurulu üyesi Tayfun Yalman, belediye yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunmaya devam ediyor.

“Belediyenin önünde Belediye Başkanının makam aracının yanına Fetöcü olarak bilinmiş kişilerin arabalarını çekerek kime gövde gösterisi yaptığını merak ediyorum” diyen Yalman, Belediye Başkanı Mustafa Koçak’ın FETÖ tarafından yönetildiğini ima etti.

İstifasının ana nedeninin FETÖ olduğunu ileri süren Yalman’ın açıklamalarından satır başladı şöyle:

“Belediyenin önünde Belediye Başkanının makam aracının yanına Fetöcü olarak bilinmiş kişilerin arabalarını çekerek kime gövde gösterisi yaptığını merak ediyorum. Nereye mesaj vermeye çalışılıyor? Cumhuriyet Halk Partisine mi, AKP’ye mi?

Biz Cumhuriyet Halk Partili Bir Belediye Başkanı mı seçtik, Fetöcülerin yönettiği bir Belediye Başkanı mı seçtik? Bu benim merak ettiğim ve kendime hazmedemediğim bir konu olduğu için istifa ettim.

LİYAKATA UYULMADI

Liyakat meselesi. 20 senedir Ak Parti’nin yanlış olduğunu deklare ede ede, tepki gösterdiğimiz yandaş, akraba ilişkilerinin üst seviyede olduğu, işe alımlarda bu seviyede yapılmaması gerektiğini ifade etmiş, hatta en büyük tepkiyi biz göstermişken, aynı şeyleri birinci alımlarda ilçe Başkanının damadı ve kardeşinin kızı (yeğeni), parti yöneticilerinin çocukları, parti yöneticilerinin torunlarını işe alırken utanılmadı mı?

Belediyenin almış olduğu kişilerde liyakat konusunda da değinen Tayfun yalman; “Liyakatsizlik dendi, ne dedik, yıllarca işe liyakatsizler girdi, liyakatliler girmedi ama şimdi bakıyoruz, Ambulans adı altında kim olduğu belli olmayan, kimisi Yönetim kurulu üyesinin eşi, bir tane hemşireden oluşan 3-4 kişilik bir gurup yapıyorsun, bunu hadsizce okullarda düzenlenen bir programa gönderiyorsun ve törende bence sağlık diploması olmayan insanlar törende sıcaktan bayılan çocuklara müdahale etmeye kalkıyor. Bu nasıl bir liyakat tespitidir?

CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu

ARA SATIŞLARI

Arsa satışına karşıyız dedik, senelerdir Melih Gökçek’ten beri arsalar satılmasın, devletin malları satılmasın, mülkler devletindir, milletindir dedik, sonunda bir baktık, Ak Partinin 20 senedir satmadığı, satamadığı kadar arsa satışını biz bir anda ilana çıkarıp satışını yaptık. Dahası anlamsız şekilde bedavaya sattık.

Deliler mahallesinde ya da köyünde 500 metre yer 800 milyar, Mustafacık Mahallesinde cam gibi kıymetli yerler 300-500 milyar. Sanki peşkeş çekilmiş gibi bir görüntü çıktı ortaya. Ben Ak Partide bir anda bu kadar devlet mülkünün satışa çıkartıldığını görmedim

BELEDİYENİN ARAÇLARINI KENDİ İŞİNDE KULLANMIŞ

Meclis üyelerin yaptığı yanlışlar konusunda ise Yalman; “Bazı meclis üyeleri gerek sosyal medyada gerekse gazete gündem oldu. İsimle de deklare ettiğimiz bir meclis üyesinin kendi bağ evi dediğimiz bir yerde devletin malı olan greyder, kepçe gibi araçları özel mülkünde çalıştırdığı ve bunun görüntülerini de tarafımca paylaştığım, üstünde resmini atmasam bile çocuğunun bile bindirildiği, çalışmalar yapılırken, soruşturma başlatıldığı söylendi.

Ama; soruşturma niye ise beş aydır tamamlanamadı. Ben merak ediyorum. Gündem olmuş, en azından beş ay sonra bir açıklama yapılırdı. “ bizim meclis üyemiz haklı ya da meclis üyemiz soruşturma sonucu şu ceza ile karşı karşıya kaldı” diye bir bilgi verilebilirdi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş