Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Ayben'in kim olduğu merak ediliyor. Kullanıcılar, rap sanatçısı Ayben'in hayatını araştırıyor. Peki, Ayben kimdir, rap sanatçısı Ceza ile ilişkisi nedir? İşte merak edilen detaylar...

Ayben Kimdir?

Ayben Özçalkan Ülkü, Türk rap müziğinin önde gelen isimlerinden biridir.

Ayben Kaç Yaşında?

Ayben, 22 Eylül 1982 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Ayben ile Ceza Kardeş mi?

Rap müzikle tanışması, hatırlayamayacağı kadar küçük yaşlarda olmuştur. Bu müzik türünü Türkçe olarak yapabileceğini, kendisi gibi ünlü bir rap sanatçısı olan ağabeyi Ceza sayesinde keşfetmiştir. Böylece kendi şarkılarını yazmaya başlamıştır.

Ayben Ne Yapıyor?

Ayben, 1998 yılında ilk profesyonel kaydını gerçekleştirmiştir. Bu kayıt, Nefret grubunun "Meclis-i Alâ İstanbul" albümünde yer alan "Yüzyüze" isimli şarkıdır. Bu albümdeki kaydı, Ayben'in müzik kariyerindeki ilk önemli adımıdır. Nefret: Meclis-i Ala İstanbul albümünden önce de sahne deneyimleri olmuştur.

Ayben Şarkıları

Ayben, solo albüm hazırlıklarını 2005 yılının başlarında tamamlamış ve ilk albümü "Sensin O"yu 15 Mayıs 2005 tarihinde müzikseverlerin beğenisine sunmuştur. Bu albümde, Ceza, Fuchs, Fuat Ergin ve Killa Hakan gibi önemli isimler Ayben'e destek olmuştur. Albümde toplamda 19 parça bulunmaktadır ve bu parçalar rapten rocka uzanan farklı müzik türlerini içermektedir.

Ceza'nın Kardeşi Kim?

Ayben, ünlü rap müzisyeni Ceza'nın kız kardeşidir ve aslen Çankırılıdır. 13 Aralık 2011 tarihinde yapımcı Atıf Ülkü ile evlenmiştir.

Albümleri

  • Sensin O (2005)
  • Başkan (2017)
Muhabir: Haber Bülteni