İYİ Parti’de sular durulmuyor. Son günlerde peş peşe istifalar gelmeye devam ediyor. Meral Akşener’in görevi bırakmasının ardından, Müsavat Dervişoğlu, rakiplerini geride bırakarak genel başkanlık koltuğuna oturdu. Dervişoğlu’nun gelişiyle partideki dengelerin oturması beklenirken, sarsıntı devam ediyor. Son olarak Antalya Milletvekili Aykut Kaya da istifasını duyurdu. 

AYKUT KAYA KİMDİR?

1978 yılında Kayseri'de doğan Aykut Kaya, siyasetçidir. İYİ Parti’deki görevleriyle siyasi arenada adını geniş kitlelere duyuran kaya, izlediği adımlarla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Kaya, farklı konularla ülke gündeminde yer tutmaya devam ediyor.

AYKUT KAYA’NIN EĞİTİM HAYATI

İlk ve ortaöğrenimini Antalya'nın Manavgat ilçesinde tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayan Kaya, lisansüstü eğitimini Amerika'da Baldwin-Wallace College'da Uluslararası İşletme alanında yaptı.

AYKUT KAYA’NIN KARİYERİ

2003 yılında Genel Müdürlüğünü ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmaya başladığı Kaya Homes Şirketi adına 2016 yılında Suudi yatırım fonuna ait Saudi Real Estate Company (Al Akaria) ile ortak Saudi Real Estate Construction Company'i kurdu. Daha sonra, Başkan Yardımcısı ve hemen ardından CEO oldu.

2020’nin sonunda Türkiye'ye geri dönen Aykut Kaya, Kaya Homes Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya başladı. Ayrıca; DEİK Türkiye Estonya İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye Norveç İş Konseyi Başkan Yardımcılığı ve Türkiye İrlanda İş Konseyi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2021 yılı Şubat ayında İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcılığı görevine başladı.

Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir? Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir?


İngilizceyi iyi derecede, Almancayı orta seviyede bilen Aykut Kaya, iki çocuk babasıdır.

Muhabir: Haber Bülteni