Kuzey Ege Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, göçmen kaçakçılığına karşı düzenledikleri iki ayrı operasyonda başarılı oldu. İlk operasyonda, Sahil Güvenlik Radarı (MORAD-12) tarafından tespit edilen bir lastik bot, Midilli Adası’na doğru hareket ederken, KB-115 isimli Sahil Güvenlik botu devreye girdi. Bu operasyonda, 4 çocuk ile toplamda 21 düzensiz göçmen yakalandı.

Şişme Bot Operasyonu

İkinci operasyonda ise, Midilli Adası’na giden bir şişme botun olduğu bilgisine ulaşan TCSG-84 sahil güvenlik gemisi ve KB-115 botu hızlıca harekete geçti. Bu operasyon sonucunda, 29 çocuk ve 23 düzensiz göçmen kıskıvrak yakalandı.

Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

İnsani Yardım ve Yasal İşlemler

Her iki operasyonda yakalanan 44 göçmen, Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürüldü. Burada yiyecek, içecek, ilaç ve diğer tıbbi malzemelerle insani yardımlar yapıldı. Göçmenler, yasal işlemlerin ardından Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı