Babası minik kızına hayat verdi

Hastanede ilk kez uygulanan retroperitonoskopik (Kapalı olarak sırttan) yöntemle babasının böbreği nakledilen minik Ayşe, kısa sürede iyileşti.

Genç kadının hapşırma kâbusu: 13 gündür durmadan hapşırıyor! Genç kadının hapşırma kâbusu: 13 gündür durmadan hapşırıyor!

Doğuştan böbrek rahatsızlığı bulunan Ayşe Ahmet, 2 yıldır diyalize bağlı yaşıyordu. Kızının yaşaması için nakilden başka çare olmadığını öğrenen 34 yaşındaki Behruz Ahmet, böbreğini kızına bağışlamak için Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş başkanlığındaki ekip tarafından yapılan başarılı ameliyat sonrasında babadan alınan böbrek, kızına nakledildi.

Operasyonu gerçekleştiren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş: “Ayşe, 7,5 buçuk yaşında. Doğuştan böbrek hastası, son iki yıldır diyalize giriyor. Gerçekten sıkıntılı bir hayat yaşadı. Şu kadarcık hayatının içinde bu kadar hastalıkları sığdırdı. Sonunda bize başvurdu. Geçen hafta babasından aldığımız böbrekle hayata tekrar tutundu. Şu anda kana kana su içebiliyor. Bugün de taburcu olacak. Babasından aldığımız böbreği de ilk defa retroperitonoskopik dediğimiz sırttan çıkartarak kapalı yöntemle yaptık. O açıdan özellikli bir ameliyattı” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı