Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpen Süleyman Karadeniz, bu davranışıyla büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NASIL TEPKİ GÖSTERDİ?

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Karadeniz'in üniformasıyla sergilediği bu davranışı onaylamadıklarını belirtti. Bir bakanlık yetkilisi, "Üniforma ile böyle bir hareketin izahı mümkün değil" ifadelerini kullandı. Ancak, Karadeniz'e resmi bir yaptırım uygulanmayacağı da açıklandı.

KARADENİZ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Süleyman Karadeniz, Bahçeli'nin elini öpme sebebini, "Özel Harekat Dairesi'ne 8 yıl sonra ilk kez gelmişti. Yaşına ve devlet tecrübesine hürmeten öptüm" şeklinde açıkladı. 

NE OLMUŞTU?

Karadeniz'in Bahçeli'nin elini öpmesi, toplumda farklı tartışmaların ortaya çıkmasına neden oldu. Bazı kesimler, bu hareketi bir saygı ifadesi olarak değerlendirirken, diğer kesimler ise üniforma taşıyan bir devlet görevlisinin bu tür bir davranışının uygun olmadığını savundu.

Muhabir: Haber Bülteni