Elektrikli scooter paylaşım platformu Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, son dönemde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Peki, Oğuz Alper Öktem kimdir, eşi kimdir ve kimin damadıdır? İşte tüm merak edilenler...

Martı’nın Sahibi Kimdir? Oğuz Alper Öktem Kimdir?

Oğuz Alper Öktem, Martı’nın kurucusu olarak bilinen ve Türkiye'nin önde gelen girişimcilerinden biridir. Öktem, 10 Ocak 1991 yılında Kocaeli’nin Hereke ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ticaretle uğraşan bir ailede büyüyen Öktem, küçük yaşlardan itibaren ticarete atılmıştır.

Eğitim Hayatı ve Başarıları Nelerdir?

Orta öğrenimi için İstanbul'a giden Öktem, bursluluk sınavında büyük başarı göstererek Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’ni tam burslu olarak kazanmıştır. Lise eğitiminde ekonomi alanına ilgi duyan Öktem, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne girmiş ve burada üstün başarı ödülü almıştır. Üniversiteyi üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlamıştır.

Oğuz Alper Öktem Yüksek Lisansını Nerede Tamamladı?

Başarılı eğitim hayatına İngiltere’de devam eden Öktem, Londra Ekonomi Okulu’nda Siyasal Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. Bu süreçte ‘Siyasal Oyunlar Teorisi’ üzerine çalışmalar yürütmüştür. Ayrıca, LSE Turkish Society’de başkanlık yaparak liderlik yeteneklerini pekiştirmiştir.

Oğuz Alper Öktem Kariyerine Nasıl Başladı?

Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Oğuz Alper Öktem, 2014 yılından itibaren kariyerine yerli dijital platform BluTV’de başlamıştır. BluTV’de üç yıl çalıştıktan sonra, Türkiye'ye paylaşımlı ofis anlayışını getiren Kolektif House’un yatırımcısı olmuştur.

Martı Nasıl Kuruldu ve Başarıya Ulaştı?

2018 yılında günümüzün popüler ulaşım araçlarından olan elektrikli scooter paylaşım platformu Martı’yı kurmuştur. Kardeşi Sena Öktem’in maddi ve manevi desteğiyle Martı’yı büyüterek Türkiye’de şehir içi ulaşımda devrim niteliğinde bir değişim yaratmıştır.

Oğuz Alper Öktem Hangi Ödülleri Aldı?

Oğuz Alper Öktem’in Martı ile kazandığı ödüller arasında:

  • 2019 Webrazzi Yılın Girişimcisi Ödülü
  • 2020 Mediacat Dergisi Şehir İçi Ulaşımına Yeni Bir Soluk Getiren Girişimciler Listesi yer almaktadır.

Oğuz Alper Öktem Kaç Yaşında?

Genç yaşında büyük başarılara imza atan Oğuz Alper Öktem, 1991 doğumlu olup 33 yaşındadır.

Oğuz Alper Öktem Nerelidir?

Yurt dışında eğitim gören ve İstanbul'da yaşayan Öktem, aslen İzmitlidir. Başarılı eğitim ve kariyer hayatıyla dikkat çeken Oğuz Alper Öktem, girişimcilik yolculuğunda ilham verici bir figür olmayı sürdürüyor.

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Oğuz Alper Öktem Eşi kimdir? Oğuz Alper Öktem kimin damadı?

Oğuz Alper Öktem, 2021 yılında İrem Bilgiç ile dünyaevine girdi. İrem Bilgiç, AK Parti milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in kızıdır. Çiftin evliliği basında geniş yankı uyandırdı ve bu vesileyle Oğuz Alper Öktem'in kim olduğu ve kimin damadı olduğu merak edildi. Çiftin nikah şahitliğini TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptı. Nikah öncesinde ise Öktem ve Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Oğuz Alper Öktem’in eşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in kızı olan İrem Bilgiç’tir.

İrem Bilgiç, prestijli bir eğitim geçmişine sahiptir. Robert Koleji’nde okumuş ve ardından lisans eğitimini Columbia Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından Dubai’deki Delta Partners’te çalışarak kariyerine başlamıştır.

Türk Telekom ve Martı’daki Görevleri

2017 – 2020 yılları arasında Türk Telekom’da Dijital Program Yöneticisi olarak görev yapmıştır. Bu dönemde dijital projelerde önemli katkılarda bulunan Bilgiç, daha sonra eşi Oğuz Alper Öktem’in kurucusu olduğu Martı’da yöneticilik yapmıştır. Martı'da edindiği tecrübelerle şirketin büyümesinde rol oynamıştır.

Günümüzdeki Görevleri

Günümüzde İrem Bilgiç, Dubai’deki FTI Consulting şirketinde freelance danışman olarak çalışmaya devam etmektedir. Burada danışmanlık hizmetleri sunarak kariyerine devam etmektedir.

Oğuz Alper Öktem'in Kardeşi Sema Öktem Kimdir?

Oğuz Alper Öktem, kardeşi Sena Öktem’in maddi ve manevi desteğiyle Martı’yı büyüterek Türkiye’de şehir içi ulaşımda devrim niteliğinde bir değişim yaratmıştır. Sena Öktem'de girişimcidir.

Muhabir: Haber Bülteni