Milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrilmişken, 2024 yılını emekliler yılı olarak belirleyen hükümet, bir dizi yeni desteği açıklamaya hazırlanıyor.

10 bin TL ek maaş TBMM'de kabul edildi 10 bin TL ek maaş TBMM'de kabul edildi

Daha önce sosyal tesislerde konaklama, PTTcell indirimleri gibi destekler açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilere yönelik destek paketinin alanını genişletmek için çalışma yürütüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “emeklilerimizin lehine olacak projelerde kamu kurumlarının yanı sıra bankalarla, özel şirketlerle de protokoller imzalayacağız. Program kapsamında emeklilerimize konaklamadan ulaşıma, gıdadan, giyime, sağlığa, sosyal ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok hizmette ayrıcalık, öncelik, indirim gibi uygulamaların yapılmasını sağlayacağız” dedi.

ONLİNE PAZAR DESTEĞİ

Emeklilere özel sosyal tesislerde konaklama, PTTcell gibi indirimler yaptıklarının altını çizen Bakan Işıkhan. ayrıca haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar birçok anlaşmayı emekliler için hayata geçireceklerini söyledi. Işıkhan şunları söyledi:

Bakanlıklarımızla, kurumlarımızla görüşmelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, bu ve benzeri daha pek çok yeniliği, emekli danışmanlarımızla yüz yüze, iletişim araçlarıyla ve kurduğumuz platformla, bizzat emeklilerimize ulaştırmayı planlıyoruz.

Bu konuda hayata geçireceğimiz protokolleri ve gelişmeleri emekli.gov.tr'de paylaşacağız. Hep birlikte, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha huzurlu bir emeklilik dönemi için çalışmaya devam edeceğiz. Temel hedefimiz hem Türk lirasının verimini arttırmak hem de satın alma gücünü yükseltmek çünkü paranızın değeri arttıkça enflasyon düştükçe refah düzeyi yükseliyor. Biz bu çerçevede kalıcı refahı hedefliyoruz.”

Muhabir: Haber Bülteni