Eğitim

Bakan duyurdu: "2024-2025 eğitim yılında da ulaşım desteği devam edecek"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin çocukları için sunulan Ulaşım Desteği’nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da sürdürüleceğini duyurdu.

Abone Ol

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği sayesinde, ailesinden uzakta eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım masraflarının karşılandığını belirtti. 2022 yılında başlatılan bu programın bugüne kadar 100 binden fazla öğrenciye destek sağladığını vurguladı. Sosyal yardım alan ailelere yönelik bu desteğin, yılda dört kez gidiş-dönüş şeklinde uygulandığını ifade eden Göktaş, şöyle dedi:

“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık”

Sosyal Hizmet Modelleri ile Tüm Topluma Ulaşmak Hedefleniyor

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği’nin öğrencilere ve ailelerine yönelik yardımların önemli bir parçası olduğunu belirtti ve “Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız” ifadelerini aktardı.

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Yapılıyor

Bu destek programına başvuruların, öğrencinin veya ailesinin, ikamet adresine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiğini hatırlatan Bakan Göktaş, programın detayları hakkında bilgilendirme yaptı.