Eğitim

Bakan duyurdu: KYK yurt sonuçları açıklandı!

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği 2024-2025 akademik yılı KYK yurt sonuçları açıklandı.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, GSB yurt başvuru sonuçlarının e-Devlet üzerinden erişime açıldığını duyurdu.

YURT YERLEŞTİRME SÜRECİ TAMAMLANDI

Başvuruları 20-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınan GSB yurtlarına, ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerinin başvuruları titizlikle değerlendirildi. Bakan Bak, yerleştirme sürecinin 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildiğini ve öğrencilerin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre puanlandığını belirtti. Öğrenciler, yerleştirildikleri okullara en yakın yurtlara yerleştirilirken, o yurtta yer bulunmaması durumunda bir sonraki uygun yurda yönlendirildiler.

Bakanlık, 81 ilde toplam 857 yurt binası ve 987 bin kapasite ile hizmet verirken, ilk yerleştirme sürecinde yüzde 88 oranında öğrenci yerleştirme başarısı elde etti. Bakan Bak, bu oranın ilerleyen günlerde daha da artacağını ifade etti.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

GSB yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlamaları gerekiyor. Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için öğrencilerin ilk kayıt ücretini ödemeleri ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayı vermeleri zorunlu.