Kocaeli’de korkunç kaza! Tırın altına girdiler Kocaeli’de korkunç kaza! Tırın altına girdiler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ'da düzenlenen "Türkiye’nin Huzuru" asayiş toplantısına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı sonrası basına verdiği demeçte, ülke genelinde suç oranlarında genel bir düşüş olduğunu belirtti. Yerlikaya, ruhsatsız silah taşımanın cezasını artırmayı hedefleyen yeni bir yasa tasarısının üzerinde çalıştıklarını da ifade etti.

Suç oranlarındaki düşüşe ilişkin istatistikler paylaşan Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yılın ilk dokuz ayına kıyasla yüzde 4, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 30 oranında azalma yaşandığını belirtti.

SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ

Örnekler vererek açıklamalarına devam eden Yerlikaya, konut dokunulmazlığının ihlalinde yüzde 22, kasten öldürme suçlarında yüzde 11, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma olaylarında yüzde 10, cinsel taciz vakalarında yüzde 8 oranında azalma görüldüğünü dile getirdi. Ayrıca mal varlığına karşı işlenen suçlarda oto hırsızlığında yüzde 60, kapkaçta yüzde 58, yankesicilikte yüzde 54 gibi dikkat çekici düşüşler yaşandığını da vurguladı.

Yerlikaya, suç oranlarındaki bu düşüşün, medyada yer alan olumsuz asayiş haberleriyle çeliştiğini belirterek, güvenlik güçlerinin sahada 7/24 özveriyle çalıştığını ve Türkiye'nin huzuru için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Tekirdağ özelinde de suç oranlarının düştüğüne değinen Bakan, özellikle kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 13,6 oranında bir azalma yaşandığını kaydetti.

RUHSATSIZ SİLAH TAŞIMAYA CAYDIRICI CEZALAR UYGULANACAK

Ruhsatsız silah taşımanın cezasını caydırıcı hale getirmek için hazırlanan yasa tasarısına da değinen Yerlikaya, bu konuda kamuoyuna bilgi verileceğini ifade etti. Aynı zamanda organize suçlarla mücadele kapsamında Tekirdağ'da yapılan operasyonlarda 11 suç örgütünün çökertildiğini ve birçok kişinin adalete teslim edildiğini açıkladı.

DÜZENSİZ GÖÇMEN SORUNU

Uyuşturucu ve düzensiz göçle mücadele konularında da bilgi veren Bakan, 2023 yılının ilk dokuz ayında uyuşturucu ile ilgili 600 operasyon gerçekleştirildiğini ve düzensiz göçmenlerle ilgili önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak ülkenin huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: İHA