Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenmek isteyen gençlere yönelik sunduğu Aile ve Gençlik Fonu projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların bir parçası olarak, gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri amacıyla ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresinde yeni bir internet sitesi devreye alındı.

Proje Kapsamı ve İnternet Sitesinin İçeriği

Evlilik kredisinin pilot uygulaması, ilk olarak depremden etkilenen bazı illerde başlatılmış ve daha sonra ülke genelinde, doğurganlık hızının düşük olduğu illerle genişletilmişti. Son olarak Osmaniye de projeye dahil edilerek, kapsamı daha da büyütüldü. Şimdi ise, gençlerin bu destekten daha etkin yararlanabilmeleri adına, özel bir internet sitesi oluşturuldu.

Yeni web sitesinde, evlilik kredisi ile ilgili bilgilere kolayca erişilebiliyor. Başvuru kılavuzları, duyurular, uygulamalı başvuru rehberleri ve görsellerle desteklenen platform, kullanıcılara tek tıkla başvuru ekranına ulaşma imkanı sağlıyor. Ayrıca, projenin kapsamı, başvuru koşulları gibi önemli bilgiler de sitede yer alıyor.

Çiftlere Yönelik Eğitim İçerikleri

Web sitesi sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda genç çiftlerin evlilik öncesi ve sonrası süreçte karşılaşabilecekleri olası zorluklar konusunda da bilgilendirici içerikler sunuyor. ‘Eğitim İçerikleri’ başlığı altında; Aile Eğitim ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya, Sağlık gibi farklı alanlarda rehberlik eden materyallere ulaşmak mümkün. Bu sayede, genç çiftlerin kaynaklarını verimli yönetebilmesi ve çeşitli risklere karşı hazırlıklı olabilmesi hedefleniyor.

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Bakanlığın Dijitalleşme Adımları

Bakanlık, dijitalleşme alanındaki çalışmalarını da hızlandırarak, birçok sosyal yardım ve destek programını online platformlara taşıdı. Daha önce e-Devlet üzerinden sosyal yardım başvurularını dijitalleştiren Bakanlık, şimdi ise Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi projelerini de kullanıcıların hizmetine sunmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA