Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı? Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Sinop’un sevilen ismi ve uzun yıllar CHP’den Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Baki Ergül, 72 yaşında hayatını kaybetti. Kolon kanseri ile uzun süredir mücadele eden Ergül, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Peki, Baki Ergül kimdir? Baki Ergül nereli, kç yaşında? Baki Ergül biyografisi haberimizde…

BAKİ ERGÜL KİMDİR?

Baki Ergül, 1952 yılında Sinop’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamladıktan sonra, 1971 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni kazandı ve 1975 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

MESLEKİ KARİYERİ

Mezuniyetinin ardından 1976-1978 yılları arasında Deniz Asteğmen olarak askerlik görevini tamamlayan Ergül, 1978 yılında Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nde inşaat mühendisi olarak göreve başladı. Daha sonra Sinop DSİ 74. Şube Başmühendisi olarak görev yaptı.

Kariyeri boyunca Rusya, İtalya, İspanya gibi ülkelerde çeşitli kurs ve seminerlere katılarak ülkesini temsil etti. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nde 25 yıl boyunca Samsun, Sinop, Ordu, Amasya ve Tokat illerini kapsayan birçok önemli proje üzerinde çalıştı ve yöneticilik yaptı.

SİYASİ KARİYERİ

2004 yılı yerel seçimlerinde Sinop CHP Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere girdi ve Türkiye’nin dikkatle izlediği bir yarışta 1 oy farkla Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. 2009 ve 2014 yıllarında tekrar aday olarak yüksek oy oranlarıyla Sinop Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. Sinop’un alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözen önemli projeler gerçekleştirdi.

ÖZEL HAYATI

Baki Ergül evli ve 2 çocuk babasıydı ve İngilizce bilmekteydi..

Muhabir: Haber Bülteni