Asayiş

Bakırköy'de "ölüm geçidi" yine kazaya sebep oldu: Tır İETT otobüsünün üzerine devrildi, 8 kişi yaralandı

Bakırköy'deki sabıkalı alt geçitte bir tır, tren geçidine çarptıktan sonra seyir halindeki İETT otobüsünün üzerine devrildi. Daha önce birçok kazaya sahne olan geçitte bu sefer 8 kişi yaralandı. Mart ayında aynı geçitte yaşanan bir kazada 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Abone Ol

Bakırköy’de sık sık kazaların yaşandığı alt geçitte bir tır, tren geçidine çarparak İETT otobüsünün üzerine devrildi. Feci kazada 8 kişi yaralandı. Geçmişte de pek çok ölümcül kazanın meydana geldiği bu geçit, bölge sakinlerinin tepkisine rağmen hala tehlike saçmaya devam ediyor.

 Bugün sabah saatlerinde Bakırköy’deki tren geçidinde bir tır, kontrolünü kaybederek tren geçidine çarptı. Çarpmanın etkisiyle tır, seyir halindeki bir İETT otobüsünün üzerine devrildi. Otobüste bulunan 8 yolcu yaralandı ve olay yerine hızla sevk edilen sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların durumlarının ciddiyeti hakkında henüz bir bilgi verilmezken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Geçmişte de Benzer Kazalar Yaşandı

 Bu geçit, daha önce de birçok kazaya sahne olmuş ve bu kazalar sonucunda can kayıpları yaşanmıştı. Özellikle 11 Mart 2024 tarihinde yine aynı geçitte bir tır, bir otomobilin üzerine devrilmiş ve araçta bulunan 4 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay, bölge sakinlerinin güvenlik önlemleri alınması yönündeki taleplerini artırmıştı. Ancak tüm uyarılara rağmen benzer kazalar yaşanmaya devam ediyor.

Ölüm Geçidi Adı Verildi

Bölge halkı tarafından "Ölüm Geçidi" olarak adlandırılan bu alt geçit, yıllardır tehlike arz ediyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok aracın bu geçitte kaza yaptığı biliniyor. 29 Nisan 2023 tarihinde ise Anadolu Efes’in ABD’li basketbolcusu Bryant Dunston, kullandığı otomobilin üzerine bir tırın dorsesi devrilmiş ve oyuncu bu kazadan yaralı olarak kurtulmuştu.

Yetkililerden Önlem Bekleniyor

 Bu kazaların ardından, bölge halkı ve uzmanlar yetkililere bir kez daha seslenerek, bu tehlikeli geçitte acil önlem alınması gerektiğini vurguladı. Çevrede yaşayanlar, geçidin sürekli kazalara sahne olmasından dolayı büyük bir tedirginlik içinde olduklarını ifade ediyor. Yetkililerden gelen herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı.