Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

 
Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre ilçelerde de ulaşımın kesintisiz olması için bir yandan yeni otobüs hatlarını devreye sokarken bir yandan da mevcut hatlarda iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 8 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı toplantıda Bala’nın ulaşım sorununu ele aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine Ulaşım Komisyonu Raporu sunuldu. 
 
Daha önce Balâ Derekışla, Belçarsak, Sofular, Karahamzalı ve Hanburun Mahalleleri sakinleri Gölbaşı ilçe merkezine ulaşım için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı ve 146 ve 147 hat numaralı iki otobüs seferi hizmete başladı. Şuan ise Bala- Ankara hat seferleri Ankara Büyükşehir Belediye Melisi gündeminde. 

Bala – Ankara arası kaç kilometre? 


Ankara'nın kuzeybatısında yer alan Bala, doğal güzellikleri ve tarımsal potansiyeliyle bilinir. İlçe, Ankara şehir merkezine ile Bala ilçesi arasındaki mesafe yaklaşık olarak 90 kilometredir. Bu mesafe araçla genellikle yaklaşık 1 saat 15 dakika ile 1 saat 30 dakika arasında değişen bir sürede gidilebilmektedir, trafik durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız