Baran Mengüç, Türkiye'nin yükselen genç yeteneklerinden biri olarak sanatçısı, Hip-Hop dansçısı ve söz yazarı kimliğiyle dikkat çekiyor. Son günlerde şarkıcı Zeynep Bastık'la yaptığı dansla yeniden gündeme gelen Barış Mengüç'ün kariyeri ve hayatı merak edilip araştırılıyor. Peki, Barış Mengüç kimdir? İşte, detaylar...

BARAN MENGÜÇ NERELİ?

Baran Mengüç, . 28 Haziran 2003'te İstanbul’da doğdu. Müzikal kariyerine olan ilgisi, çocuk yaşlarda ailesinin desteğiyle başlamıştır. Babası, Türk müziğinin tanıdık isimlerinden Tarık Mengüç, Baran’ın kariyerinde önemli bir rol oynamıştır.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

BARAN MENGÜÇ'ÜN KARİYER BAŞLANGICI

Baran Mengüç, ilk kaydını sadece 4 yaşında babası Tarık Mengüç ile birlikte gerçekleştirdi. 5 yaşında dans etmeye başlayan Mengüç, 10-16 yaşları arasında çeşitli müzik ve dans projelerinde yer aldı. Dans yarışmalarında ödüller kazandı ve birçok ünlü marka ve sanatçıyla işbirliği yaptı.

MÜZİKAL TARZI VE BAŞARILARI

OTTOMAN POP: KÜLTÜREL SENTEZ

Müzikal kariyerinde Türk kültürü ile Roman kökenlerini sentezleyen Baran Mengüç, bu tarzı "Ottoman Pop" olarak tanımlıyor. Bu özgün yaklaşımı, onu diğer sanatçılardan ayıran önemli bir özellik olarak öne çıkıyor.

Baran Mengüç, Türk müziğinin tanıdık isimlerinden babası Tarık Mengüç’ün müzikal mirasını devralarak yoluna devam ediyor. 2024 yılı itibarıyla 21 yaşında olan Mengüç, müzikseverlerin beğenisini kazanmış ve gelecekte Türk müziğine önemli katkılarda bulunabilecek bir potansiyele sahip.

Muhabir: Haber Bülteni