Kısa bir süre içinde 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya kazanarak milli atlet olarak ülkesini temsil etmeye başladı. 

Barış Telli Kimdir?

Barış Telli, 1989 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. 1993 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda sağ bacağını kaybetti. Ancak, pozitif karakteri ve ailesinin büyük desteği ile engelleri aşarak spor kariyerine adım atmayı başardı. Spor hayatına, İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu'nun cimnastik takımında başladı ve bu alanda kendini geliştirdi.

Avrupa’da Gümüş Madalya ve Türkiye Rekoru

2014 yılında, sanatçı Hülya Avşar'ın desteğiyle aldığı yeni proteziyle yüksek atlamada Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı ve Türkiye rekorunu kırdı. Aynı yıl, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü elde etti.

Türkiye’nin İlk Bedensel Engelli Beden Eğitimi Öğretmeni

2015 yılına gelindiğinde Barış Telli, Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl, Ampute Futbol Süper Ligi'nde 32 golle gol kralı oldu ve bu başarı, 2009 ve 2013’te elde ettiği başarıların bir devamı niteliğindeydi.

Tekerlekli Sandalye Tenisinden Avrupa Şampiyonluğuna

2016 yılında tekerlekli sandalye tenisiyle tanışan Telli, çiftlerde Türkiye Şampiyonu oldu. 2017 yılında, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile 50.000 taraftarın önünde Avrupa şampiyonluğunu kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Aynı maçın ardından verdiği klasikleşmiş pozuyla yılın fotoğrafı ödülünü kazandı.

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir?

Uluslararası Tanınma ve Elçilik Görevleri

Barış Telli, 2018 yılında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adayı Türkiye'nin Spor Tanıtım Elçisi olarak seçildi. 2019 yılında UEFA tarafından Equal Game Tanıtım Elçisi, 2020 yılında ise Össur Marka Elçisi olarak atandı. Bu unvanlar, onun uluslararası arenada tanınmasını ve engelli sporlarının tanıtılmasına katkıda bulunmasını sağladı.

Muhabir: Haber Bülteni