Ekonomi

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Bartın’da bir çöp döküm sahası yoluna bırakılan atıklar nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi ve dört belediyeye toplamda 6 milyon 495 bin lira ceza verildi.

Abone Ol

Bartın şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası'na giden yol üzerinde hafta sonu tonlarca çöp bırakıldığı tespit edildi. Bu durum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler, olayla ilgili inceleme başlatarak atıkların sorumlusunu belirlemek için çalışmalar yaptı.

Belediyelere ve İl Özel İdaresi’ne Ceza

Yapılan incelemeler sonucunda, Bartın İl Özel İdaresi ile Bartın, Amasra, Kurucaşile ve Ulus belediyelerinin, çöp döküm sahasına giden yol üzerine atık döktükleri belirlendi. Bu nedenle, her bir kurum için 1 milyon 299 bin 54 TL olmak üzere, toplamda 6 milyon 495 bin 270 TL idari para cezası uygulandı.

Bakanlıktan Açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada,  şu ifadelere yer verdi:

"Bartın ili şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası’na giden yola dökülen çöplere ilişkin başlattığımız incelemeler sonucu Çevre Kanunu’na istinaden; Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesi’ne 1 milyon 299 bin 54’er TL olmak üzere toplam 6 milyon 495 bin 270 TL idari ceza uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"