Türkiye'de maç anlatan ilk kadın spiker olan Başak Koç, voleybol, bisiklet ve atletizm gibi çeşitli spor dallarında adını duyurmuştur. İşte Başak Koç hakkında merak edilenler ve hayat hikayesi...

Başak Koç Nereli ve Kaç Yaşında?

1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Başak Koç, 21 yıl boyunca voleybol sahalarında adından söz ettirmiştir.

Başak Koç Spiker

Başak Koç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Gazeteciliği bölümünden mezun oldu. Kariyerine Mehmet Ali Birand ve ekibiyle 32.Gün programında televizyonculuğa adım attı.

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Başak Koç Hangi Takımlarda Oynadı?

1993 yılında Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde spor kariyerine başlayan milli voleybolcu Koç, Galatasaray, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Işıkspor'da forma giymiştir. Aktif sporculuğun ardından Vakıfbank Spor Kulübü'nde genel menajer olarak görev yaptı. Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde final tecrübesi yaşadı.

Başak Koç Hangi Kanalda?

Medya serüveni Eurosport, Galatasaray TV, TRTTürk ve TRTSpor'da devam etti. Power Group ve Radyospor'da radyo programları yaptı. Yazılı basında Akşam, Yeni Yüzyıl, Fanatik ve Hürriyet gazetelerinde yazılar yazdı. Ajansspor.com üzerinden pek çok branştaki heyecanı YouTube kanalları aracılığıyla sporseverlere aktardı. Olimpiyat Oyunları'nda voleybol maçlarını anlatırken dijital yayıncılık açısından da bir ilke imza attı.

Gelişim odaklı yolculuğunda Kuşdili'nde Sunuculuk ve Spikerlik, TÜRVAK'ta Televizyon Haberciliği eğitimi aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Sertifika Programı'na katıldı. Bir dönem Onİletişim'de Proje Yöneticisi olarak çalıştı.

Başak Koç Sunucu

Başak Koç, ulusal ve uluslararası kongreler, konferanslar, paneller, seminerler ve sportif organizasyonlarda sunuculuk kariyerine devam ediyor. Türkiye'de maç anlatan ilk ve tek kadın spikeri olarak, voleybol, bisiklet ve atletizmde sporun sesi olmaya devam ediyor. Farklı televizyon kanallarında maç anlatımları yapıyor.

Başak Koç Milli Takım

Azimli çaba, özgüven ve kazanma hissi ile yığılmalı bir etki oluşturmaya devam eden Koç, takım oyununa inanıyor. Türkiye'nin metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı amaçlıyor. Bu yolda, 1.200.000 baskı yaparak türünde Türkiye rekoru kıran 'Her Şey Seninle Başlar' kitabının yazarı Mümin Sekman'dan eğitmenlik eğitimi aldı. Lisanslı bir HŞSB eğitmeni olarak, hayallerini gerçekleştirme yöntemlerini anlatmaya devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni