Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın mensuplarının bu özel gününü kutladı. Mesajında, medyanın demokratik toplumun inşasında ve sürdürülebilirliğinde oynadığı kritik role vurgu yaptı.

Erkılınç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Demokratik bir toplumun inşası ve gelişerek varlığını sürdürebilmesi ancak bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığı ile mümkündür. Toplumlarda bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesi farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının mevcudiyetidir.”

Türk medyasının, tarih boyunca karşılaştığı zorluklara rağmen milletin ortak sesi olmayı başardığını belirten Erkılınç, “Geçmişten günümüze atlattığı tüm badirelere rağmen milletimizin ortak sesi olabilmeyi başaran Türk medyası, ülkemizdeki çağdaş demokratik ortamın ve huzur ikliminin en önemli öğelerinden biri olmuştur” dedi.

Basın İlan Kurumu’nun Destekleyici Rolüne Vurgu Yaptı

Erkılınç, Basın İlan Kurumu'nun medyanın sağlıklı ve doğru bilgilendirme yapmasında oynadığı destekleyici role dikkat çekti. “Basın İlan Kurumu, içinde bulunduğu toplum adına denetleme görevini yerine getirirken mesleki sorumluluklarının bilinciyle hareket eden; sağlıklı ve doğru bilgilendirmede bulunan Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesidir” ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu’nun teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Erkılınç, internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasının Türk medyası için son 20 yılda atılan en güçlü adımlardan biri olduğunu söyledi. “Kurumumuz, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte, Türk medya sektörünün yeniliklere ayak uydurmasına öncülük etmektedir” dedi.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Medya Emekçilerine Teşekkür Etti

Mesajının sonunda medya çalışanlarına teşekkür eden Erkılınç, “Bütün çabalarımızın daha da anlamlı hale gelmesi ancak siz değerli basın mensuplarının gerçekleri korkmadan dile getirmesi; milletimizin ortak değerlerine saygılı, millî menfaatlerimize uygun yayıncılık anlayışını benimsemesiyle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal eden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, büyük gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

 
 
Muhabir: Haber Bülteni