Haymana Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya yoğun ilgi gösteren esnaflar salonu doldurdu.  Göreve gelmelerinin üzerinden 6 ay geçtiğini belirten Başkan Levent Koç, bugüne kadar neler yaptıklarını, devam eden işleri ve bundan sonra yapılacakları anlatmak ayrıca esnafların taleplerini dinlemek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

HEDEF: YENİ SEZON

Yeni kaplıca tesisinin tamamlanmasının ardından hedeflerinin mayıs ayında başlayacak yeni sezon olduğunu belirten Başkan Koç “Yeni kaplıca tesisimizin 2023 Aralık ayında bitmesi gerekiyordu. Göreve geldiğimizde üç yılda sadece yüzde 30’u bitmiş, maliyeti sürekli artan bir yapıyla karşılaştık. Geride bıraktığımız 6 ayda yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki sezon hizmet verecek hale getirdik. O tarihe kadar bütün çalışmalarımızda kent mobilyalarımızı yenilemeye, değiştirmeye odaklandık. Bu amaçla kilittaş çalışması, kaldırım çalışması, orta refüj, aydınlatma projesi ve çöp konteynırı giydirme çalışmalarımızı yaptık. Kentimizin çehresini değiştirecek çalışmaları hayata geçiriyoruz. Kemerli aydınlatma ve kuru peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Cimcime Meydanı’na bir Kent Meydanı yapacağız. İlçemizin en önemli mesire alanı Bağdeğirmen’in çehresini değiştiriyoruz. Buraya bir gölet yapıyoruz. Çevresinde bisiklet yolu olacak. Ayrıca ilk aşamada biri açık biri kapalı olmak üzere iki tane tane düğün salonu inşaa ediyoruz. Artık hemşehrilerimiz düğünlerini Ankara’da, Polatlı’da ve Gölbaşı’nda değil kendi ilçesinde yapacak. Hanımlar Konağımızı önümüzdeki hafta açıyoruz.” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 12.38.25(1)

MÜJDELERİ PEŞ PEŞE VERDİ

Ankara’nın en kadim ilçesi olan Haymana’yı hak ettiği değere kavuşturacaklarını ifade eden Başkan yapılacak projelere de değindi “İlçemizi hak ettiği yere kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yitirdiğimiz değerimiz Uyuz Hamamını yeniden ilçemize kazandırıyoruz. Bunun yanı sıra Papazın Evi, tarihi redif taburu binası ve eski cezaevi gibi ilçemizin önemli tarihi binalarının restorasyonunu gerçekleştirip buraları hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca otogar, kapalı çarşı, tarım müzesi, Medrese Kaplıcası dükkân projesi gibi birçok projeyi de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 12.38.24

BORÇLAR ERİDİ

Göreve geldiklerinde nüfusuna oranla Türkiye’nin en borçlu belediyesini devraldıklarını belirten Başkan Koç “ Yaklaşık dört yüz milyon lira borç vardı. Ortada elle tutulur bir hizmet de yoktu. Yaptığımız çalışmalar ve girişimlerle borcumuzu bugün itibariyle yaklaşık yüz yetmiş milyon liraya indirdik. SGK ve vergi borçları konusunda Maliye Bakanlığıyla arsa karşılığında anlaştığımızda da borcumuzu altmış milyon liraya indireceğiz. Büyük bir borcumuz kalmayacak.” dedi.

AK Partili vekillerden Betül Önderoğlu’nun ailesine taziye ziyareti AK Partili vekillerden Betül Önderoğlu’nun ailesine taziye ziyareti

Kaynak: Haber Merkezi