Yaşam

Başkan Şahin'den kırsal ilçeler için kültür sanat hamlesi

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin liderliğinde, Ankara'nın kırsal ilçeleri olan Kalecik, Haymana ve Güdül'e yönelik büyük bir kültürel hamle gerçekleştiriliyor.

Abone Ol

Mamak Belediyesi, kültür ve sosyal işlerde önemli adımlar atarak 38 mahallede düzenlediği "Mahallemde Hayat Var" etkinlikleriyle binlerce Mamaklıyı bir araya getirdi. Bu etkinlikler kapsamında, Mamaklılar çeşitli sanatsal faaliyetlere katıldı. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Kurtuluş savaşının önemini vurgulayan Kuvayi Milliye Destanı oyunu sergilendi ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi grubu eşliğinde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için anma programı düzenlendi. Mamak’ı kültürün, sanatın ve edebiyatın merkezi haline getireceğini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin çalışmalarına hız kazandırdı.

MAMAK BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ KIRSAL İLÇELERE DE TAŞINIYOR

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak'ı kültür, sanat ve edebiyatın merkezi haline getirme hedefini sürdürürken, bu vizyonu genişletiyor. Şahin'in öncülüğünde, tiyatro gibi sanatsal etkinliklerin Ankara'nın kırsal bölgelerine de taşınması planlanıyor. Öncelkle, Kalecik, Haymana ve Güdül gibi kırsal ilçelerde kültür ve sanat faaliyetlerinin arttırılması üzerine çalışmalar başladı.Kalecik, Haymana ve Güdül gibi kırsal ilçelerde düzenlenecek olan kültür ve sanat etkinlikleri ile sanatsal faaliyetlerin zenginleştirilmesi hedefleniyor.