Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camii'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kabulüne ilişkin sertifikaları aldı. Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti ve Altındağ ilçesi Ulus bölgesinde bulunan Aslanhane Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne kabulüne dair hazırlanan sertifikalar, Başkan Yavaş’a sunuldu. Sertifikalar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz tarafından takdim edildi.

Gordion Antik Kenti, antik dönemin önemli buluntuları arasında yer alırken, Ankara’dan listeye girmeye hak kazanan ilk ve Türkiye’den 20’inci dünya mirası oldu. Yapımı 13. yüzyıla dayanan, ahşap malzeme ve desteklerden oluşan Aslanhane Camii ise, listeye Ankara’dan giren ikinci kültür hazinesi olarak tescillendi.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Bu gelişmeyle birlikte Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camii, tüm insanlığın yararı için korunması gereken kültürel ve doğal varlıklar olarak kabul edildi. Başkan Mansur Yavaş, bu önemli adımın Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasının korunması ve tanıtılması açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: İHA