Yaşam

Başkent Ankara'da Arıcılık Zirvesi başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arıcılığı desteklemek ve yaygınlaştırmak için harekete geçti. Başkent Arıcılık Zirvesi, 18-19 Ekim tarihlerinde Anfa Fuar ve Kongre Merkezi Altınpark'ta düzenlenecek.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte arıcılığın gelişimi ve bal üretiminin artışı amacıyla kurduğu Aracılık Akademisi ile önemli bir adım atmıştır. Bu akademi, arıcılığın sürdürülebilirliğini sağlamak ve Başkent balını dünya pazarına tanıtmak için çeşitli eğitimler sunmaktadır. Eğitimlerde, arı üretimi, polen ve propolis gibi katma değerli ürünlerin üretimine yönelik stratejiler üzerinde durulmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, arıcılığı desteklemek amacıyla Başkent Arıcılık Zirvesini düzenliyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleşecek bu etkinlik, arıcılık sektöründeki paydaşları bir araya getirecek. Zirve, katılımcılara arı çözümleri ve modern arıcılık uygulamaları hakkında derinlemesine bilgi sunma fırsatı sağlayacak.

Zirve’de, küresel iklim değişikliğinin arıcılığa etkisi, apiterapi, arı sağlığı ve ürünleri gibi konular tartışılacak. 18-19 Ekim tarihlerinde Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlik, arıcılıkla ilgilenen herkes için kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor. Tüm arı yetiştiricileri ve bu alanda bilgi edinmek isteyenler davetlidir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda ise, "Başkent Arıcılık Zirvesi Başlıyor! Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenecek olan Başkent Arıcılık Zirvesi'nde buluşuyoruz. Zirvemizde; - Küresel İklim Değişikliğinin Arıcılığa Etkisi - Apiterapi - Arı Yetiştiriciliği ve Sağlığı - Arı Ürünleri Tüketimi ve Mevzuat gibi önemli konular konuşulacak. Bilim ve saha deneyimlerinin buluştuğu bu önemli etkinliğe tüm arı yetiştiricilerimizi bekliyoruz. Tarih: 18-19 Ekim Yer: Anfa Fuar ve Kongre Merkezi Altınpark" ifadelerine yer verdi.