DÜNYAYA YAYILAN LEZZET

Gaziantep baklavalarının yer aldığı bu stantla başkentteki lezzet şenliğine katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Hüseyin Akay, “Gaziantep mutfaklarında yıllar önce meydana gelen, ortaya çıkan bu tarihi lezzet oradan Osmanlı saray mutfağına oradan da dünyaya yayılmıştır. Baklava içinde bulunan fıstığıyla, tereyağıyla şifa kaynağıdır.” dedi.  

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

LEZZET FARKIYLA DÜNYA BİRİNCİSİ KURABİYE

Malatya bademli un kurabiyesinin coğrafi işaretli ürünler arasında yer aldığını belirten Vahap Yılmaz, “Biz Ekotime Organik olarak 60’ın üzerinde organik ekmek imalatı yapıyoruz. Biz Malatya firmasıyız, İstanbul’da faaliyet gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz bu ürün Malatya kurabiyesi. Biz bu kurabiyeyi organik hale getirdik. İçinde elma konsantresi var, şeker yok, lezzeti çok farklı bir ürün. Diğer un kurabiyeleriyle kıyaslandığında, lezzet olarak açık ara önde. 2021 yılında kurabiye kategorisinde lezzet farkıyla dünya birincisi oldu Fransa’da. Bu ürünümüzün kargosu olmuyor, hassas çünkü. İl tanıtım günlerinde, büyük etkinliklerde sektörümüzle ilgili ihtisas fuarlarında bu ürünle katılıp hem firmamızın farkını, hem ürünün farkını ortaya koyuyoruz. Bu tanıtım günlerinde ürünün kilosunu 400 liradan satıyoruz. Bu tanıtım fiyatı, kampanyalı bir fiyat. Normal şartlarda ticaretini yapayım, ben bu işten kar edeyim desek 600 liraya satmamız gereken bir ürün. Biz burada ulaşılabilir olmasını amaçlıyoruz. Bu sebeple fiyatını uygun tutuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu ürünün en azından tadına bakmaya bekleriz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Necdet Gürsoy