Türkiye’nin sağlık alanında bilim ve hizmet üreten ilk vakıf üniversitesi olan Başkent Üniversitesi, dünya çapında bir marka olma yolunda hızla ilerliyor.

Başkent Üniversitesi, kalitesini sürekli geliştirmeyi hedefleyen bir kurum olarak, öğrencilerine anaokulundan doktora eğitimine kadar geniş bir yelpazede eğitim sunuyor. Bilimin çağdaş ışığıyla verilen bilgi ve donanım, Türkiye’nin dönüşümünde önemli bir rol oynuyor. Üniversitede, bilimsel üretime dayalı üst düzeyde öğretim yapılmakta ve öğrenciler uluslararası alanda kendilerini sınayabilecekleri, evrensel değerlere katkı sağlayabilecekleri bir ortamda eğitim görüyor.

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

Ankara’nın En Çok Tercih Edilen Vakıf Üniversitesi: ÖSYM verilerine göre her yıl Ankara’da en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olma başarısını sürdürüyor.

En Fazla Öğretim Elemanı ve Profesör: Başkent Üniversitesi, en fazla öğretim elemanı ve profesöre sahip vakıf üniversitesi.

Akademisyen Başına Düşen Öğrenci Sayısı: Akademisyen başına düşen 7.63 öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri.

Burs İmkânları: Öğrencilerin %61’ine burs imkânı sağlayarak eğitimde fırsat eşitliğini desteklemekte.

Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de Dünyanın en etkili 44 bilim adamı Hacettepe’de

Uluslararası Geçerliliği Olan Diploma: AB Diploma Etiketi ile uluslararası geçerliliği olan diploma imkânı sunmakta.

Sağlık Alanında Kurulan İlk Vakıf Üniversitesi: Türkiye’nin sağlık alanında kurulan ilk vakıf üniversitesi olarak öncülük etmekte.

Kalite Belgeleri ve Ödüller: ISO Kalite Belgesi, Uluslararası Altın, Platin ve Elmas Kalite Ödülü alan ilk vakıf üniversitesi olma unvanına sahip.

Başkent Üniversitesi Tanıtım Günleri, üniversitenin sunduğu olanakları yakından tanımak ve merak edilen tüm sorulara yanıt bulmak için büyük bir fırsat sunuyor. 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan bu etkinliklere tüm öğrenci adayları ve velileri davetli.

Muhabir: Fatma Doğanay