Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

Başkent Üniversitesi, Ağustos 2024 tarihli çalışmasıyla bilim dünyasında önemli bir başarıya imza attı. Başkent Üniversitesi tarafından hazırlanan, “Standartlaştırılmış alıntı göstergelerinin bilim genelinde güncellenmiş yazar veritabanları” başlıklı araştırma, 2023 alıntı yılına göre oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesini yayınladı. Kariyer boyu etki ve yıllık etki olmak üzere iki ayrı kategoride hazırlanan listede, bilim insanlarının performansını değerlendirmek için 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalı incelendi.

Listede yer alan bilim insanları, birkaç önemli kritere göre belirlendi. Bu kriterler arasında nitelikli yayın sayısı, yayınlara yapılan atıflar, h-indeksi ve hm-indeksi gibi göstergeler yer aldı. Bu sayede, bilim insanlarının akademik katkıları ve etkileri daha iyi değerlendirildi. Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile birlikte Mühendislik Fakültesi’nden 4 bilim insanı ve Eczacılık Fakültesi’nden 1 bilim insanı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer almayı başardı. Bu başarı, Başkent Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası düzeydeki akademik prestijini artırdı.

Kariyer Boyu Etki Kategorisi'nde  listeye giren bilim insanları arasında,Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal,  Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi DekanıProf. Dr. Yusuf Tansel İç ve Prof. Dr. Hakkı Polat Gülkan yer alıyor.Yıllık Etki Kategorisi'nde Yer Alan Öğretim Üyeleri arasında ise, Prof. Dr. Yusuf Tansel İç, Prof. Dr. Mehmet Fatih Taşgetiren, Doç. Dr. Mustafa Azreg ve Prof. Dr. Ayşe Nurşen Başaran yer alıyor.

    Muhabir: Cansel Yıldız