Anadolu'nun zengin lezzetleri ve el emeği ürünleri, 16-25 Ağustos tarihleri arasında Eryaman’da düzenlenecek. Etimesgut Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Festivali'nde binlerce çeşit yöresel ürün yer alırken konser ve sirk gösterisi gibi etkinlikler de gerçekleşecek. 

Yöresel Ürünler Pazarı'nda hangi ürünler yer alacak? 

Doğal ve sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek amacıyla organik olarak yetiştirilen, sebzeler ve meyveler festivalin temel taşlarından biri olacak. Geleneksel yöntemlerle üretilen, doğal peynirler, yoğurtlar ve daha fazlası yerel üreticilerin hazırladığı ürünler arasında yer alacak. Ziyaretçiler, bu lezzetleri tadarak yöresel kültürü keşfetme fırsatı bulacaklar. 
Anadolu'nun zengin doğal kaynaklarından elde edilen Doğal bal, zeytinyağı, reçel festivalde yer alacak ürünler arasında bulunuyor. 

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Yöresel tariflerle hazırlanan taze pişmiş ekmekler, börekler ve tatlılar başkentlilerin beğenisine sunulacak. Yöresel lezzetlerin dışında Anadolu’ya ait el emeği göz nuru ürünler de festivalde yerini alacak. Anadolu Lezzet Festivali, kültürel mirasın önemli bir parçası olan el sanatlarının ve geleneksel ürünlerin yaşatılmasına katkı sağlayacak. Yerel zanaatkarların hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler de festivalde sergilenecek. 

16-25 Ağustos tarihleri arasında Eryaman Atatürk meydanında düzenlenecek olan festivalde aynı zamanda konserler, sirk gösterisi, çocuk oyun alanı da bulunacak.  
 
 
 
 
 
 

Muhabir: Cansel Yıldız