Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan ve ekibinin büyük özenle hazırladığı şenlikler, cuma namazını müteakiben şeyh Ali semerkandi hazretlerini anma ve mevlit programı ile başladı. Şenliklerin 2. günü Çamlıdere Gölpark'ta Cumartesi gecesi Geleneksel Çalımlı ve Sinsin gecesi yapıldı. Sinsin gecesinde yakılan Ateş etrafında Çamlıdereliler çeşitli oyunlarını sergilediler. Aynı gece Ömer çakmak ve Galip Poyraz Çelikel konseri ile festival coşkusu sürdü. Şenliğin Pazar günü gerçekleşen programında geleneksel 44 Alıçdağ Yağlı Güreş Festivali yapıldı. 44. Çamlıdere Aluçdağı yağlı güreş festivaline; siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, bürokratlar ve Çamlıdere halkı büyük ilgi gösterdi. Festivale, Ankara Milletvekilleri Kurtcan Çelebi, Adnan Beker, Yüksel Aslan katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Yağlı güreşlerinin yapıldığı pazar günü beraberinde Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan,  Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ile katıldı. Festivale Ankara Başsavcı Vekili Halil Maçkaya, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Güney ,Deva Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven ,Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Fatih Ünal, Nuri Emre, Hacı Mehmet Aydın'da katıldı. Festivali bürokrasiden de yoğun katılım vardı. Ankara Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Biltekin, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı, Orman İş Genel Sendikası Sekreteri Ali Bilgin, İçişleri Bakanlığı Hukuk işleri Genel Müdür Müşaviri Mustafa Yılmaz, Ankaralılar Derneği Başkanı Hilmi Yaman, Enerji Bakanlığı Müşaviri Hasan Hüseyin Erdoğan'da katıldı.


Festivalde, müzik şöleni, çocuklar için kukla ve palyaço gösterileri, yağlı güreş müsabakaları, İlçe Belediyesi tarafından sünnet yaptırılan çocuklara hediyeler takdim edildi. 44 alış dağ Çamlıdere yağlı güreşlerinde 183 pehlivan er meydanına çıktı. Pazar günü 10.45'te başlayan yağlı güreşler de genç kuşak güreşçilerin büyük mücadelesi sahne oldu. Çekişmeli geçen başpehlivanlık mücadelesinde Kürşat Şevki Korkmaz başpehlivanlı kazanırken Süleyman aykırı 2 oldu. Üçüncülük Furkan Durmuş ile Serhat Altun Balcı arasında paylaşıldı. Güreş ağırlığına seçilen Osman sancak kendisine hediye edilen süslenmiş koçu bir hayır kurumuna verdi. 44 alış daha güreş Osman sancak 2 milyon lira gibi bir rakamla aldı Osman Sancak 2 milyon lira açık artırmayla aldı festivalinde güreş ağılı çekişmeli geçti. 10 kişinin katıldığı ağalik yarışmasını çamlıdere'li iş adamı Osman sancak açık artırmada 2 milyon lira ile aldı.
Gecede konser ile katılımcılar geç saatlere kadar eğlendiler.

Muhabir: Aydın Tufan