Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 607 gram kokain yakalandı Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 607 gram kokain yakalandı

Mamak’ta bulunan 54 okul ve bu okullara bağlı servis araçları, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 140 personelinden oluşan 50 ekip tarafından denetlendi. "Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması" adı altında yürütülen çalışma, geniş bir alana yayıldı.

Farklı Şubelerden Katılım

Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin koordinasyonunda Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Trafik Denetleme şubeleri de denetimlere katıldı. Bu kapsamda, ilçede bulunan Cebeci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çevresi de inceleme altına alındı. Okul çevresindeki parklarda bulunan kişilerin kimlik kontrolleri yapılırken, özellikle alkol ve tütün ürünleri satışı yapan işletmelerin belgeleri kontrol edildi ve kurallara uyulması konusunda uyarılar yapıldı.

Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Ekipler, okul önünden geçen servis araçlarını durdurarak, şoförlerin ve araçların belgelerini titizlikle inceledi. Hem sürücüler hem de araçlar yasal düzenlemelere uygunluk açısından kontrol edildi, eksik görülen hususlar hakkında sürücülere bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı