Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin çağrısına yanıt veren sanatçıların eserlerinden oluşan NATO'ya karşı sergi Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Ankara'da yaşayan sanatseverlerle buluştu.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin (THTM), 15 Eylül’de İstanbul Kartal’dan İncirlik’e başlattığı yürüyüşün 5’inci durağı olan Ankara’da NATO karşıtı etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin Ankara kısmında ilk gün Sincan’da gerçekleştirilen yürüyüşün ardından açılan sergi açılışıyla devam edildi.

Türkiye’den sanatçıların yanı sıra Çin, Rusya ve Kıbrıs’tan sanatçıların da eserlerinin yer aldığı sergi ilk olarak 1 Eylül’de çevrimiçi ziyarete açılmıştı. Ardından İstanbul’da açılışı gerçekleştirilen ve THTM’nin NATO karşıtı yürüyüşünün geçtiği illere taşınmaya devam eden serginin yeni durağı Ankara oldu. NATO karşıtı sergi Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde (NHKM) sanatseverlerle buluştu.

SERGİYE YOĞUN İLGİ

Yoğun ilgi gören serginin açılışında konuşan Ali Somel, "İsrail'in bu kadar rahat hareket etmesine karşı öfkeliyiz. İsrail'i koruyan bir Amerikan zırhlısının İzmir'de demirlemesine karşı öfkeliyiz. Tüm bunlara karşın NATO'nun bir terör örgütü değil de güvenlik örgütüymüş gibi bize sunulmasına karşı öfkeliyiz. Ama aynı zamanda umutluyuz da. Çünkü biz bu yürüyüşe başladıktan sonra Türkiye'deki yurtseverlerin İsrail'e karşı ayağa kalkması bizi umutlandırıyor. Türkiye'de sanatçıların aynı umudu paylaşması ve çoğaltması umudumuzu büyütüyor" dedi.

Sergide çizimleriyle de yer alan ve açılışta söz alan karikatürist Sait Munzur sözlerine başlarken her şeyden önce karikatürlerin halkta bu denli etki bırakmasının önemine değindi.

Açılışta söz alan, serginin en genç katılımcısı olan karikatürist Paylaş Kiraz yaptığı konuşmada "Ülkemizi işgal eden NATO'ya karşı biz sanatçılar, sanatsal ve toplumsal olarak her türlü katkıyı sunacağız ve elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Müzik dinletisiyle devam eden sergi 27 Eylül’e kadar Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

'Karikatürler uzun zamandır hiç bu kadar ilgi görmemişti'

Muhabir: Onur Dedeoğlu